Torna

Els 31 centres de formació professionalitzadora donen a conèixer la seva oferta al Saló de l'Ensenyament

19/03/2024

Del 13 al 17 març els 31 centres educatius públics de formació professionalitzadora de la ciutat han donat a conèixer la seva oferta per al curs 2024-2025 a l'estand del Consorci d'Educació del Saló de l'Ensenyament. Al llarg dels cinc dies, un equip format pels professionals del Servei d’Orientació i de la Direcció d’Ensenyaments Postobligatoris del Consorci, 115 docents i una cinquantena d’alumnes han atès les consultes un total de 5.168 persones.

Al llarg dels cinc dies de Saló de l’Ensenyament, a l’estand del Consorci d’Educació s’ha ofert acompanyament individualitzat per conèixer els itineraris formatius i informació sobre els ensenyaments professionalitzadors que s’imparteixen en els 31 centres públics #Be_pro de la ciutat.  Així com les 16 opcions de batxillerat que s’ofereixen als centres, entre modalitats i batxillerats singulars. L’espai s’ha plantejat amb 13 punts d’informació diferents: un per cada un dels 11 sectors professionals i dos més dedicats a atendre l’alumnat que volia informar-se sobre les opcions batxillerat.

Les persones que han visitat l'estand han pogut descobrir les possibilitats dels 11 sectors professionals dels ensenyaments que ofereixen els centres de formació professionalitzadora: Agroalimentari, Manufacturer, Químic, Indústria del metall  i la mobilitat, Construcció, Salut i atenció a les persones, Oci i benestar, Energia i sostenibilitat, Transformació digital, Serveis a les empreses i Creació artística.

 

El web fp.edubcn.cat i l'Oficina d'Accés a la Formació professional

En l’estand també hi ha estat present el web fp.edubcn.cat, una eina de suport i d’informació per donar a conèixer l’oferta formativa d’FP dels centres educatius públics i concertats a la ciutat. Des del portal es pot accedir a un cercador en què es pot fer la cerca per estudis, per centres, per àmbits i per paraules clau, en aquest cas a través d’un explorador que relaciona les paraules introduïdes amb l’oferta d’estudis relacionats amb aquests interessos personals.

Al web es mostra l’oferta dels 11 sectors professionals Be_Pro, amb tota l’oferta formativa de cadascun d’ells, des dels programes de formació i inserció (PFI) fins a cicles formatius de grau superior (CFGS) i cursos d’especialització. Vol servir per entendre què és i què ofereix Be_Pro, i quin propòsit persegueix el nou model de formació professionalitzadora dels centres públics de Barcelona amb la complicitat i participació del teixit productiu de la ciutat.

L’Oficina d’Accés a la Formació Professional al c. Rosselló 87-89) és un altre dels puntal com a reforç de l’orientació acadèmica i professional. Es poden fer consultes i tràmits referents a la preinscripció i la matrícula, beques, homologació de títols i obtenir informació sobre l’oferta d’estudis en ensenyaments postobligatoris.

 

Jornades de portes obertes als centres d’FP durant el mes d’abril

El proper mes d’abril es faran les jornades de portes obertes en els 31 centres educatius públics que ofereixen formació professional a la ciutat. Els centres mostraran la seva oferta cada vegada més especialitzada a l’alumnat i a les seves famílies i els projectes, pràctiques i programes formatius que porten a terme amb els operadors productius i econòmics. A Fp.edubcn.cat també es poden consultar els dies i horaris de cada centre.