Notícies

Notícies relacionades amb el món educatiu en l’àmbit de la ciutat de Barcelona

 • 11/04/2024

  L’alumnat de 45 centres de la ciutat comparteix el seu treball de recerca de batxillerat a la Mostra de Recerca Jove

  La setzena edició de la Mostra de Recerca ha reunit aquesta tarda els autors de 52 treballs de recerca d’excel·lència seleccionats pels instituts de la ciutat. L’acte ha tingut lloc a l’Auditori de Sant Martí i s’ha organitzat en taules rodones per tractar els diversos àmbits temàtics i qüestions metodològiques. L’alumnat ha assistit a tallers amb experts que han aportat la seva visió de la recerca i han ofert a l’alumnat l’oportunitat de posar en comú les experiències viscudes al llarg del procés d’investigació.

 • 08/04/2024

  Alumnes i docents de 40 centres de la ciutat participen aquesta setmana en l'onzena edició Congrès de Ciència

  Aquest matí ha arrencat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona l’onzena edició del Congrés de Ciència. Sota el lema "El mar és vida" al llarg de tota la setmana, i fins al divendres 12 d’abril, l’alumnat de primària de 40 centres de la ciutat presentarà la seva recerca sobre la biodiversitat marina, acompanyat de 23 científics de diversos centres de recerca i universitats que han orientat les seves investigacions.
  Enguany el congrés coincideix amb una amplia gamma d’activitats culturals vinculades a la Conferència del Decenni de l’Oceà de l’ONU, un esdeveniment que compta amb la participació de personalitats del món científic i institucional. L’activista Olivia Mandle clourà el congrés amb una intervenció final.

 • 19/03/2024

  Els 31 centres de formació professionalitzadora donen a conèixer la seva oferta al Saló de l'Ensenyament

  Del 13 al 17 març els 31 centres educatius públics de formació professionalitzadora de la ciutat han donat a conèixer la seva oferta per al curs 2024-2025 a l'estand del Consorci d'Educació del Saló de l'Ensenyament. Al llarg dels cinc dies, un equip format pels professionals del Servei d’Orientació i de la Direcció d’Ensenyaments Postobligatoris del Consorci, 115 docents i una cinquantena d’alumnes han atès les consultes un total de 5.168 persones.

 • 15/03/2024

  286 alumnes de 88 centres participen en les semifinals el XX Certamen de Lectura en Veu Alta

  Aquesta setmana 286 alumnes de primària i de secundària de 88 centres educatius de la ciutat han participat en les semifinals de la ciutat de Barcelona del Certamen Lectura en Veu Alta Escolar del curs 2023-2024 al Conservatori Municipal de Música. Entre tots, 35 nois i noies han estat seleccionats per passar a la final territorial del proper 13 de maig a l'Auditori del CaixaFòrum.