Notícies

Notícies relacionades amb el món educatiu en l’àmbit de la ciutat de Barcelona

 • 29/12/2022

  Actuacions de millora en 50 centres educatius de la ciutat durant l’aturada lectiva del Nadal

  Durant les vacances de Nadal es treballa en les actuacions de reforma, ampliació i millora dels centres educatius públics de la ciutat, a més de les grans actuacions i dels nous equipaments modulars. En total, amb l'aturada lectiva s'estan fent actuacions a 50 centres de la ciutat en pintures i revestiments, transició energètica, transformació dels patis, reforma de menjadors i cuines i renovació del mobiliari, entre d'altres.

 • 18/12/2022

  El projecte europeu ECASS es tanca a Barcelona amb el “Congrés Internacional de Polítiques de lluita contra la segregació”

  Durant tres anys grups de recerca i autoritats educatives locals de Barcelona, Milà i Oslo han treballat conjuntament en el marc del projecte European Cities Against School Segregation (ECASS) per dissenyar conjuntament iniciatives contra la segregació escolar. Aquesta setmana, durant els dies 15 i 16 de desembre, s’ha celebrat el congrés final a Barcelona per presentar les conclusions de tres anys de recerca i de transferència, amb la participació dels representants de cadascuna de les ciutats i d’experts en política educativa com Paulo Santiago, Vicent Dupriez o Agnès van Zanten.

 • 16/12/2022

  L’Edifici Escar del Port de Barcelona serà una de les seus de l’Institut de Nàutica a partir del curs vinent

  L’Institut de Nàutica de Barcelona (INB) reorganitza les seves seus i a partir del curs 2023-2024 s’ubicarà també en l’edifici Escar, situat al recinte del Port de Barcelona, just davant de la seva actual seu d’El Far. Durant els pròxims tres cursos es realitzaran obres d’ampliació en aquest equipament que acollirà part de l’activitat de l'institut que actualment es realitza a la Nau de la Fundació Barcelona Capital Nàutica (FNOB) i que el curs 2023-2024 deixarà de formar-ne part per convertir-se en la base de l’equip Luna Rossa Prada Pirelli Team de la Copa Amèrica.

 • 02/12/2022

  Es faran obres de rehabilitació a 12 instituts per millorar-ne l’eficiència energètica i el confort tèrmic

  Durant el 2022 i el 2023 es realitzaran obres de rehabilitació a 12 instituts de la ciutat per optimitzar les prestacions dels seus edificis i fer-los més eficients, sostenibles, habitables i saludables. El Departament d’Educació les finançarà a través dels fons REACT-EU, que tenen l’objectiu d’aconseguir una recuperació verda, digital i resilient de l’economia, i millorar els edificis escolars, entre altres infraestructures de serveis a la ciutadania.