Notícies

Notícies relacionades amb el món educatiu en l’àmbit de la ciutat de Barcelona

 • 21/09/2022

  El projecte europeu ECASS contra la segregació escolar arriba a la recta final

  Els propers tres mesos el projecte European Cities Against School Segregation (ECASS) arriba a l’etapa final amb un seminari a Brussel·les l’11 d’octubre i un congrés de clausura a Barcelona els dies 15 i 16 de desembre. En el marc d’aquest projecte, finançat per la Unió Europea, els darrers tres anys investigadors i responsables polítics de Barcelona, Milà i Oslo han treballat junts en el disseny de nous instruments polítics per millorar la inclusió educativa a les tres ciutats. L’equip del projecte ha creat un web que recull els materials formatius que s’han elaborat i una selecció de les millors polítiques educatives en aquest àmbit i fa una crida a la presentació de comunicacions i articles de recerca en l’àmbit de la segregació educativa.

 • 02/09/2022

  El curs 2022-2023 comença a la ciutat amb menys alumnes, més docents i dos centres públics més

  El proper 5 de setembre comencen el curs 2022-2023 a la ciutat de Barcelona un total de 169.314 alumnes de 435 centres i els més de 11.500 professionals que integren els seus equips educatius. Entre les novetats del nou curs, destaca una disminució significativa de l’alumnat i l’increment de la plantilla de docents, la creació de dos centres públics nous i la instal·lació de l’Institut Angeleta Ferrer en el seu edifici definitiu. Per altra banda, segueix avançant el Pla de Xoc contra la segregació escolar, amb més recursos per acompanyar l’alumnat en situació de vulnerabilitat.

 • 26/07/2022

  Es fan obres a 79 centres de la ciutat aprofitant l'aturada de les classes a l'estiu

  Un any mes, l’aturada de les classes de l’estiu s’aprofita per dur a terme la gran majoria de les actuacions de reforma, ampliació i millora als centres educatius públics de la ciutat, a més de les grans actuacions i els nous equipaments modulars. L'objectiu prioritari és avançar cap a l’equivalència de la xarxa d’escoles públiques i es treballa, entre altres línies estratègiques, en la transició energètica, la transformació dels patis, la reforma de menjadors i cuines, la renovació del mobiliari i l’actuació en pintures i revestiments.

 • 30/06/2022

  Cloenda del programa En Residència del curs 2021-2022 a la Capella

  Artistes, docents, alumnat i equips de mediació es van trobar ahir per celebrar l’acte de cloenda del programa En Residència que va tancar a la Capella la presentació de les obres i els processos de creació que s’han desenvolupat en el marc del projecte aquest curs 2021-2022. Sis d’aquests processos encara es podran veure fins al 3 de juliol a la Capella en l’exposició “Per capítols”.