Escoles bressol municipals i llars d’infants públiques. Preinscripció 2024-2025

Per ser admès o admesa en una escola bressol o una llar d'infants pública el nen o la nena ha de tenir, com a mínim, 16 setmanes a l'inici del curs 2024-2025. Si el centre té vacants, pot admetre al llarg del curs nens i nenes a partir del moment que compleixin 16 setmanes.

Calendari

Preinscripció
02/05

Publicació de l'oferta de places: el 2 de maig de 2024

des del 03/05 fins al 16/05

La presentació de la sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol municipals de la ciutat de Barcelona i les llars d'infatns públiques, per al curs 2024-2025, es farà de manera telemàtica del 3 al 16 de maig de 2024, ambdós inclosos, i per mitjà del portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona.

24/05

Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional: 24 de maig de 2024.

des del 27/05 fins al 31/05

Termini per presentar una reclamació: del 27 al 31 de maig de 2024

04/06

Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació definitiva: el 4 de juny de 2024.

05/06

Sorteig del número de desempat: el 5 de juny de 2024.

13/06

Publicació de la llista dels  infants admesos i, si escau, de la llista d'espera: 13 de juny de 2024.

Matrícula
des del 14/06 fins al 21/06

Període de matrícula: del 14 al 21 de juny de 2024, ambdós inclosos

Llistats

Les llistes es publicaran a la web de l’escola bressol o llar d’infants triada en primera opció.

Consulta de centres i oferta de places

Per formalitzar la sol·licitud de preinscripció cal que especifiqueu, per ordre de preferència, els centres educatius triats.

Per saber la situació exacta dels centres educatius d'un barri o d'una localitat i obtenir-ne informació detallada podeu consultar:

Criteris de prioritat, barems i documentació

Criteris generals

Quan el nombre de sol·licituds és superior a l'oferta, s'apliquen les prioritats i els criteris que determina la normativa vigent per ordenar les sol·licituds i assignar els llocs escolars dels centres. Aquests criteris poden ser prioritaris o complementaris.

Criteris prioritaris

 • Existència de germans o germanes escolaritzats/des al centre. 50 punts

 • Proximitat del domicili de l’alumne al centre o, si escau, proximitat del lloc de treball del pare o mare, tutor o tutora o guardador/a de fet (en el sentit de guarda legal previst al dret civil català o de resolució d’acolliment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies).

  • Domicili dins l’àrea d’influència del centre (districte i àrea d’influència específica per alguns centres): 30 punts
  • Domicili dins del municipi de Barcelona però fora de de l’àrea d’influència del centre: 15 punts
  • Quan a instància del pare o mare, tutor o tutora, es prengui en consideració en comptes del domicili, l’adreça del lloc de treball d’un d’ells, i aquesta és dins l’àrea d’influència del centre: 10 punts

Pel que fa al barem del domicili aquesta es realitzarà d’acord amb l’adreça que figuri al volant de convivència de l’alumne, on ha de constar que conviu amb un o els dos tutors (en tots els casos ha de conviure amb el sol·licitant).

 • Renda anual de la unitat familiar
  Quan el pare o mare, tutor o tutora siguin beneficiaris de l’ajut de la Renda Garantida de Ciutadania o de l’Ingrés Mínim Vital. 15 punts.

Criteris complementaris

 • Discapacitat de l’alumne/a, pare, mare o germans: 15 punts

 • Quant el pare/mare o tutor/a legal treballa en el centre, en el moment de presentar la sol·licitud de preinscripció: 10 punts

 • Pel fet de formar part d’una família nombrosa: 10 punts

 • Pel fet de formar part d’una família monoparental: 10 punts

 • Pel fet que l’alumne/a hagi nascut en un part múltiple: 10 punts

 • Pel fet que l’alumne/a es trobi en situació d'acolliment familiar: 10 punts

 • Quan s’acrediti la condició de víctima de violència de gènere o de terrorisme: 10 punts

Àrees d'Influència

Als efectes d'aplicació del criteri de proximitat del domicili habitual al centre, l'àrea d'influència de les escoles bressol i llars d'infants de titularitat pública de la ciutat de Barcelona serà el districte municipal on està ubicat el centre, llevat dels centres que tenen una àrea d'influència específica.

Escola Bressol Municipal Alchemika (08073338), ubicada al carrer de Sant Antoni Maria Claret, 358 bis; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de Sant Martí, la zona del districte d'Horta-Guinardó delimitada pel perímetre format pel carrer Sant Quintí- carrer de la Torre Vélez- carrer del Xiprer- carrer d'Escornalbou-Passeig de Maragall-Carrer de Sant Antoni Maria Claret.

Escola Bressol Municipal Aurora (08073338) ubicada al carrer Aurora, 24 i l’Escola Bressol Municipal Mont Tàber (08046980), ubicada al carrer Santa Elena, 4; la zona d'influència d'ambdues serà, a més del districte de Ciutat Vella, la zona del districte de l'Eixample delimitada pel perímetre format entre ronda de Sant Pau- carrer del Parlament- Avinguda del Paral·lel. També la zona del districte de Sants-Montjuïc delimitada pel perímetre format entre  avinguda del Paral·lel- carrer de Radas- Plaça dels Ocellets- carrer de Blai. Carrer d’en Fontrodona- carrer de Vila i Vilà – carrer de Josep Carner- plaça de les Drassanes – avinguda del Paral·lel.

Escola Bressol Municipal Can Caralleu (08072693), ubicada al carrer Major de Can Caralleu, 1; la seva àrea d’influència serà a més del districte de Sarrià-Sant Gervasi, la zona del districte de Les Corts delimitada pel perímetre format entre l’Avinguda Espasa-Carrer de Montevideo- Avinguda Mare de Déu de Lorda- Camí Mare de Déu de Lorda-carrer de la Font del Lleó-Avinguda de Pearson-Carrer de Joan d’Alòs-Carrer del Dr. Joaquín Albarrán-Carrer del Gran Capità-Carrer de Sor Eulàlia d’Anzizu- Avinguda de Pedralbes- Carrer de Bosch i Gimpera.

Escola Bressol Municipal Can Rosés (pendent codi centre), ubicada al carrer Déu i Mata,57; la seva àrea d’influència serà a més del districte de Les Corts, la zona del districte de Sarrià-Sant Gervasi delimitada pel perímetre format entre l’Avinguda de Pau Casals -Carrer de Bori i Fontestà - carrer del Dr. Fleming- Avinguda Diagonal i plaça de Francesc Macià.

Escola Bressol Municipal Casa dels Nens (08072930), ubicada al carrer Roger de Llúria, 132; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de l'Eixample, els nombres senars del carrer Còrcega compresos entre el Passeig de Gràcia i el carrer Bailèn del districte de Gràcia.

Escola Bressol Municipal Caspolino (08074033), ubicada al carrer Neptú, 12; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de Gràcia, la zona del districte de Sarrià-Sant Gervasi delimitada pel perímetre format per Via Augusta-Riera cassoles– Carrer de Guillem Tell – Via Augusta – Carrer de Calvet – Avinguda Diagonal i, del districte de l'Eixample, el perímetre format entre Av. Diagonal – Carrer de Còrsega – Carrer de Casanovas.

Escola Bressol Municipal Colometa (08072838), ubicada a l'Avinguda Meridiana, 573; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de Nou Barris, la zona del districte de Sant Andreu delimitada pel perímetre format per la Ronda de Dalt- Passeig Torras i Bages-Passeig de Santa Coloma- Avinguda Meridiana.

Escola Bressol Municipal El Fil (08071895), ubicada al carrer Nicaragua, 45; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de Sants-Montjuïc, la zona del districte de l'Eixample delimitada pel perímetre format pel Carrer de Tarragona - Avinguda de Josep Tarradellas - Carrer d'Entença - Carrer d'Aragó i la zona del districte de Les Corts delimitada pel perímetre format pel carrer de Numància- carrer de Sentmenat i carrer de Berlín.

Escola Bressol Municipal El Gat Negre (08071937), ubicada al Camí de Can Mora, 13; la seva àrea d'influència serà el conjunt dels districtes de Gràcia i Horta-Guinardó.

Escola Bressol Municipal El Putxet (08069852), ubicada al carrer Marmellà, 13; la seva zona d'influència serà, a més del districte de Sarrià-Sant Gervasi, els nombres parells de l'Av. República Argentina, pertanyents al districte de Gràcia.

Escola Bressol Municipal El Tramvia Blau (08069839), ubicada a la plaça Alfonso Comín , 15; la seva zona d'influència serà, a més del districte de Sarrià-Sant Gervasi, la zona del districte de Gràcia delimitada pel perímetres format per: a) banda mar: Carrer d'Esteve Terradas – Carrer de Gomis – Carrer de Jardins Manuel Blancafort – Av. de la República Argentina (fins núm. 162). b) banda muntanya : Carrer de Collserola – Carrer August Font-Carretera de les Aigües – Carrer de Vallpar – Carrer de Ticià – Passeig Vall d'Hebron.

Escola Bressol Municipal El Tren de Fort Pienc (08063606), ubicada a plaça Fort Pienc, 5; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de l'Eixample, la zona del districte de Sant Martí delimitada pel perímetre format pel carrer Roger de Flor- Carrer Pujades- Avinguda Meridiana i carrer Almogàvers.

Llar d'Infants El Vuit (08047671), ubicada a la Via Trajana, 24; segons Resolució de 17 de març de 2009 de la Direcció general competent del Departament d'Ensenyament, la seva àrea d'influència serà, a més del districte de Sant Martí, els habitatges del barri de Via Trajana situats al municipi de Sant Adrià de Besòs.

Escola Bressol Municipal Gràcia (08064261), ubicada al carrer Maignon, 2; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de Gràcia, la zona del districte de Sarrià Sant Gervasi delimitada pel perímetre format pel Carrer de Pàdua – Carrer de Balmes – Carrer de Guillem Tell.

Escola Bressol Municipal La Fontana (08046891), ubicada al carrer Gran de Gràcia, 123; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de Gràcia, la zona del districte de Sarrià-Sant Gervasi delimitada pel perímetre format pels carrers de Via Augusta – Riera Cassoles – Carrer de Guillem Tell – Via Augusta – Carrer de Calvet– Avinguda Diagonal.

Escola Bressol Municipal Marina (08072942), ubicada al carrer Marina, 347; la seva àrea d'influència serà, a més del districte d'Horta-Guinardó, la zona del districte de Gràcia delimitada pel perímetre format entre el carrer Sardenya-carrer Providència- carrer del secretari Coloma-Travessera de Gràcia.

Escola Bressol Municipal Portal Nou (08064283), ubicada al carrer Portal Nou, 2 i l'Escola Bressol Municipal Puigmal (08072747), ubicada al Carrer Mònec, 2; la zona d'influència d'ambdues serà, a més del districte de Ciutat Vella, la zona del districte de l'Eixample delimitada pel perímetre format entre el Carrer de Roger de Flor - Gran Via de les Corts Catalanes – Carrer de Pau Claris.

Escola Bressol Municipal Trencadís (08075104), ubicada a Travessera de Dalt, 92-98; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de Gràcia, el barri de Can Baró i la zona delimitada pel perímetre format pel carrer Sardenya- la Ronda del Guinardó - Carrer de Thous - Plaça de la Font Castellana i l' Av. de la Mare de Déu de Montserrat del districte d'Horta-Guinardó.

Normativa

Resolucions

Preinscripció i admissió 2024-2025

   • RESOLUCIÓ EDU/465/2024, de 22 de febrer, per la qual s'aproven les normes de preinscripció i matrícula d'alumnes als centres del Servei d'Educació de Catalunya i altres centres educatius, en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics, per al curs 2024-2025. 
   • RESOLUCIÓ per la qual es fa públic l'Acord del Consell de Direcció, de 28 de febrer de 2024, d'aprovació de la Resolució sobre la preinscripció i matrícula per al curs 2024-2025 a la ciutat de Barcelona.
   • RESOLUCIÓ EDU/995/2024, de 22 de març, per la qual es modifiquen els annexos 3, 10, 11 i 15 de la Resolució EDU/465/2024, de 22 de febrer, per la qual s'aproven les normes de preinscripció i matrícula d'alumnes als centres del Servei d'Educació de Catalunya i altres centres educatius, en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics, per al curs 2024-2025.
   • RESOLUCIÓ per la qual es fa públic l'Acord del Consell de Direcció, de 26 de març de 2024, d'aprovació de la Resolució sobre la preinscripció i matrícula de l'alumnat per al curs 2024-2025 a les llars d'infants i escoles bressol públiques de la ciutat de Barcelona i de la composició inicial de grups i de les places autoritzades.