EN RESIDÈNCIA. Creadors en els instituts de Barcelona

EN RESIDÈNCIA és una iniciativa conjunta de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Fàbriques de creació, a bao a qu i el Consorci d'Educació de Barcelona, amb la col·laboració del MACBA.


És una iniciativa conjunta de l’Institut de Cultura de Barcelona, Fàbriques de creació, a bao a qu, i el Consorci d’Educació de Barcelona, amb la col·laboració del MACBA. 

EN RESIDÈNCIA és un programa de suport a l’educació artística, orientat a sensibilitzar i educar en la percepció, comprensió i gaudi de les arts, com a factor clau pel desenvolupament cultural de la ciutat. Parteix de la necessitat de vincular la creació artística i l’educació, tant per acostar l’art als joves com per generar noves metodologies i nous modes d’aprenentatge en el context de l’educació secundària.

Logotip del projecte Creadors en Residència


Els artistes residents, els creadors, intervindran als instituts com a autors, i desenvoluparan els seus projectes acompanyats pels alumnes d’un grup-classe, que participarà de manera habitual en el procés de creació. Es tracta, doncs, de crear un ambient similar al del taller renaixentista, on la transmissió es produeix fonamentalment a través de la participació i del contacte directe amb l’obra i amb el seu creador. Els alumnes, per tant, compartiran el projecte i el procés de creació de l’obra i hi participaran de manera activa. En aquest procés la reflexió també serà una part important del procés d’aprenentatge.

És un projecte adreçat a la promoció de la creativitat artística, és a dir, a l’estimulació de la capacitat individual i col·lectiva de pensar, innovar i transformar la realitat tot conjugant el binomi EDUCACIÓ/CULTURA. Es tracta, en definitiva, d’un programa que contribueix a posar les bases per tal que sorgeixin -en entorns locals, escolars- situacions que estimulin la innovació i la creativitat.

L’èxit d’aquesta experiència, tant pels creadors com pels estudiants, ha consolidat el projecte com un espai clau a la ciutat per articular el lligam entre l’art contemporani i els adolescents, generant noves formes i contextos de creació.

 

 

Enllaços relacionats