Torna

Les escoles Escola Collasso i Gil i El Sagrer, premiades al Mobile Learning Awards

21/02/2014

L’Escola Collasso i Gil ha rebut el primer premi de la modalitat «Experiències educatives amb dispositius mòbils» i l’Escola El Sagrer s’ha endut el primer premi de la modalitat «Micronarracions audiovisuals» en la categoria d’educació infantil i primària.

Els dos projectes es troben entre les setze iniciatives tecnològiques de centres educatius de tot Catalunya que van ser guardonades ahir en l’acte de lliurament de premis del Mobile Learning Awards que va tenir lloc ahir a l’auditori Imagina de Media Pro.

L’Auditori Imagina de Media Pro de Barcelona va acollir ahir la cerimònia de lliurament dels premis Mobile Learning Awards 2014, que s’emmarquen dins el projecte mSchools i tenen com a objectiu reconèixer alumnes, professors i centres educatius per la seva tasca innovadora en la creació i ús de solucions mòbils. L’acte s'ha dut a terme durant la celebració aquesta setmana a Barcelona del congrés TWorldEdu, punt de trobada dels emprenedors i de les empreses del sector de les tecnologies educatives amb la comunitat educativa.

 

Primers premis per a les escoles Collaso i Gil i El Sagrer

En el marc de la cerimònia d'ahir van ser guardonats setze centres de tot Catalunya i, entre ells, dos centres de Barcelona van guanyar el primer premi de les dues modalitats del palmarès. L’Escola Collasso i Gil es va endur el primer premi de la modalitat «Experiències educatives amb dispositius mòbils» pel seu projecte 7xTablet, que promou l’ús de les tauletes dins el procés educatiu. I l’Escola El Sagrer va guanyar el primer premi en la categoria d’educació infantil i primària en la modalitat de «Micronarracions audiovisuals», que valora els millors vídeos realitzats per alumnes.

El projecte 7xTablet de l’Escola Collasso i Gil va rebre el primer premi a l’experiència més innovadora en una modalitat que s’estrena enguany, «Experiències educatives amb dispositius mòbils», que ha convidat els professors a donar a conèixer les experiències que han dut a terme amb tecnologia mòbil en els respectius centres educatius. El projecte 7xTablet parteix del fet que la competència digital és clau per a consolidar un canvi metodològic en el context educatiu i introdueix els alumnes en la geolocalització, l’observació, la recerca, la col•laboració, el treball audiovisual i la programació, afavorint l’activitat i la interactivitat dels nens i nenes a l’aula. Amb aquest premi el centre ha rebut un xec regal de 3.000 €.

Per la seva banda, l’Escola El Sagrer va guanyar el primer premi en la categoria d’educació infantil i primària de la modalitat «Micronarracions audiovisuals», que valora els millors vídeos realitzats per alumnes i enguany s’ha convocat sota el lema «L’escola del demà». El vídeo de l’Escola El Sagrer, de gairebé 3 minuts de durada, és una petita història trepidant protagonitzada per un grup de nens i nenes que capgiren la seva escola amb els dispositius tecnològics que tenen el seu abast.

 El vídeo premiat ha estat escollit pel jurat entre les 180 propostes de centres de tot Catalunya que s’han presentat en la modalitat «Micronarracions audiovisuals» d’aquesta edició, que ha doblat la participació de l'any 2013.. L’escola ha rebut com a premi una tauleta per a cada participant i entrades per al Mobile World Congress.

 

mSchools, un programa educatiu pioner

 En el marc de l’edició 2014 de Mobile World Congress es presenta el projecte mSchools. Durant la celebració de la fira s’han pogut veure els avenços més significatius de la iniciativa en els seus diferents àmbits de treball.

mSchools és un programa educatiu pioner destinat a que els estudiants de secundària de Catalunya treballin a l’aula amb tecnologia mòbil a través de la creació i ús de solucions mòbils. El programa, que aquest curs 2013-2014 ja és present a les escoles catalanes, planteja un desenvolupament curricular complert vinculat a la tecnologia mòbil i a les seves aplicacions en l’entorn social i econòmic. Els objectius del programa són millorar el rendiment acadèmic, reduir les taxes d’abandonament escolar i fomentar l’emprenedoria centrada en les noves tecnologies.