Noticies

Torna

El CFA Trinitat Vella celebra el seu 40è aniversari

08/10/2018

El passat dissabte 6 d'octubre el CFA Trinitat Vella va celebrar l'acte central de celebració del seu 40è aniversari que va reunir bona part del seu actual i antic professorat i alumnat i nombrosos veïns i veïnes del barri.

L’acte central de commemoració del 40è aniversari del Centre de Formació d’Adults de Trinitat Vella es va celebrar a la plaça de la Trinitat Vella i va acollir al voltant de 400 persones, entre alumnes i professors actuals i antics i un bon nombre de veïns i veïnes. La jornada va arrencar a les 10 del matí amb un recorregut pel barri per mostrar els diferents llocs on l’escola ha estat ubicada al llarg de la seva història i, a continuació, els parlaments van donar veu al testimoni d’estudiants i professors que tant en l’actualitat com en el passat han format part de la seva comunitat educativa. L’acte va finalitzar amb una actuació danses del món a càrrec d’un grup d’animació i un vermut.

 

Va nèixer amb el treball voluntari de mestres i veïns i veïnes

L’Escola d’Adults a la Trinitat Vella va néixer fa 40 anys de la necessitat de comptar en el barri amb els recursos adients per millorar el nivell cultural i formatiu de les persones que hi viuen. Va començar amb el treball voluntari de mestres i veïns i veïnes fins que va rebre reconeixement oficial amb el nomenament de quatre mestres el curs 1977-1978, dins la plantilla del C.N. Ramon Berenguer III. L’any 1978 es va dotar la plantilla del C.N. Ramon Berenguer III tant de places de mestres des de l’etapa infantil fins a l’educació d’adults, totes juntes en un mateix equip. L’aposta del veïns i veïnes per millorar les condicions de l’ensenyament dels seus fills i filles comptava també amb una opció clara per l’educació permanent.

Al llarg de tots els anys s’han produït canvis importants a l’escola: ha passat per tres edificis diferents; s’ha format i consolidat l’associació Alef per a la promoció de l’educació permanent al barri de Trinitat Vella. I el 6 de març de 2000, el Diari Oficial de la Generalitat va recollir la creació del Centre de Formació d’Adults Trinitat Vella; que li va aportar importants canvis organitzatius.

Al mateix temps, l’escola s’ha adaptat als canvis socials i a les necessitats dels nous veïns i veïnes que han arribat al barri, incorporant nous ensenyaments. Les persones nouvingudes busquen l’aprenentatge de les llengües, conèixer l’entorn o relacionar-se; les noves tecnologies de la informació i la necessitat de posar-les a l’abast de la major part de la població; la participació a la societat de les persones amb discapacitats; els riscos d’exclusió, …

En l’actualitat, el CFA Trinitat Vella acull prop de 500 alumnes i imparteix l’ensenyament de llengües (català, castellà i anglès), formació bàsica i tots els nivells d’informàtica (competic inicial i nivells 1, 2 i 3). El centre és i vol seguir sent un servei públic i obert que, en la mida del possible, permet i fomenta el coneixement i relació entre persones d’orígens, edats, interessos i cultures diferents. Junt amb l’associació Alef, el Centre de Formació d’Adults Trinitat Vella treballa per mantenir valors i actituds de respecte, solidaritat i coneixement.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail