Eleccions 2022 - Junta postobligatoris

Eleccions a les juntes de direccions dels ensenyaments postobligatoris. Renovem el 50% dels membres de la Junda de Direccions.

El mes de novembre tindran lloc els processos d’elecció i renovació del 50% dels membres de la junta de direccions. Les direccions sou cridades a participar-hi. Què heu de saber?

Per saber el què, qui i com del funcionament i la composició de les juntes, fes clic aquí . Per descobrir tot el que has de saber per participar a les eleccions, segueix llegint:

Calendari general d’eleccions

El reglament preveu que cada 2 anys hi hagi una convocatòria d’eleccions per a la renovació de la meitat dels membres de cada junta, i aquest termini s’ha prorrogat un curs com a conseqüència de la situació de pandèmia. 

Amb les properes eleccions es renovaranà el 50 % dels membres, mentre que l’altra meitat es sotmetrà a renovació el 2024.

El calendari general d’elecció i renovació de cada junta és el següent:

 • Del 16 al 18 de novembre de 2022 tindran lloc les eleccions per a la renovació del 50 % dels membres de la junta de direccions dels ensenyaments postobligatoris.

Model actual de les juntes

Les eleccions de renovació de juntes es regulen seguint la resolució de funcionament aprovada pel Consorci d’Educació de Barcelona.

Per a les eleccions del novembre del 2022 es mantenen les característiques del model actual de juntes i s’incorpora una novetat en el sistema de vot (doble vot):

1. No hi ha candidatures: tothom pot ser escollit

Es tracta d’unes eleccions sense candidatures i, per tant, totes i tots els qui formen part de les direccions poden ser escollits. Ser elegible és un deure i una contribució a la comunitat. És una oportunitat per fer aflorar la diversitat de mirades i companys i companyes que creieu que poden aportar i construir per al lideratge col·lectiu de l’educació de la ciutat.

2. Un espai per a debats de rellavància

La junta és un espai d’informació i participació, i acull debats i propostes al voltant de les necessitats, prioritats i reptes comuns de l’educació a Barcelona: des de la innovació educativa i pedagògica, fins a l’impuls de la continuïtat educativa en l’etapa 16-18 anys o la transformació dels itineraris formatius i de l’oferta d'ensenyaments postobligatoris, passant pels aspectes relacionats amb les eines i els suports per a tràmits administratius, la gestió dels centres, les millores en els equipaments educatius o aspectes referents a la informació i la comunicació amb les direccions.

La junta és una oportunitat per donar veu i escoltar les direccions: cap on i com avancem plegats?

3. Una peça clau amb influència

La junta és una peça clau de la governança de l’ecosistema educatiu de la ciutat, especialment la xarxa de centres públics, perquè és clau que la presa de decisions tingui en compte la veu de les direccions a l’hora d’impulsar mesures de gestió i transformació de l’educació a Barcelona.

4. Una experiència per créixer

Formar part de la junta és una oportunitat per compartir necessitats i preocupacions comunes, així com conèixer experiències, realitats i professionals diferents. Participar en la visió global de l’educació a la ciutat és un procés de maduresa professional. Constitueix un enriquiment pels moments compartits, les idees escoltades, el treball aportat.

Novetat: 5. Dos vots

El sistema de votació permet a cada direcció exercir dos vots per a cada plaça o membre a escollir. Així garantim opcions diverses, rellevants i de proximitat, a la vegada que ens permet disposar d’una llista de membres suplents en cas de futures baixes dels membres escollits (per jubilació, trasllats, canvis o relleus en els equips directius...).

6. Vot informàtic i secret

Una aplicació informàtica garanteix el vot secret amb seguretat, traçabilitat i transparència.

Qui continua i qui surt?

Els membres que continuen 2 anys més no són elegibles pel fet que mantenen actiu el seu mandat (per tant, no figuraran a la llista de cens amb totes les direccions elegibles). Els membres sortints són novament elegibles.

Aquesta és la composició de la Junta:

Ensenyament

Nom

Direcció

 

Batxillerat

Xavier Murillo Hernández

Institut Nou Barris

 

Aleix Clos Mari

Institut Moisès Broggi

 

Vacant

 

Renovació

Cicles Formatius

Jose Luis Duran Moyano

Institut Escola Del Treball

Renovació

Ma Lourdes Gonzalez Campos

Institut Mare de Déu de la Mercè

 

Martin Martin Jorge 

Institut Joan d’Àustria

Renovació

Montse Blanes Campillo

Institut Bonanova

 

CFA

Marc Monrós

CFA El Carmel

Renovació

Francisco Javier Iñiguez Porras

CFP El Clot

 

EOI

Joana Àlvarez

EOI Drassanes

 

Ensenyaments Artístics

Ricard Roura Rodo

DEIÀ

Renovació

Ensenyaments Esportius

Carles López

Institut de l'Esport

 

Dates i procés

Del 16 al 18 de novembre, les direccions dels centres públics d’ensenyaments postobligatoris que imparteixen batxillerat, formació professional, formació de persones adultes i ensenyaments artístics (no participaran en aquestes eleccions de renovació de membres les direccions de centres que imparteixen ensenyaments esportius ni les direccions de les EOI) escollireu els membres que formaran part de la nova junta de direccions els propers anys.

Com votarem?

Cal decidir 2 vots diferents per a cada membre o plaça que es renova:

   • BATXILLERAT: 2 vots
    Les direccions de centres que imparteixen aquests estudis votaran amb 2 vots per renovar 1 dels tres membres que tenen a la junta.
   • FP: 4 vots
    Les direccions de centres que imparteixen aquests estudis votaran amb 4 vots per renovar 2 dels quatre membres que tenen a la junta.
   • FORMACIÓ D’ADULTS: 2 vots
    Les direccions de centres que imparteixen aquests estudis votaran amb 2 vots per renovar 1 dels dos representants que tenen a la junta.
   • ENSENYAMENTS ARTÍSTICS: 2 vots
    Les direccions de centres que imparteixen aquests estudis votaran amb 2 vots per renovar el seu representant a la junta.
 • Les direccions que renoven poden ser de nou escollides. I les qui no renoven, ho faran d’aquí dos anys i, per tant, ara no estaran en el cens d’elegibles.
 • Vot electrònic, secret, anònim i segur:  es garanteix la traçabilitat i seguretat de la transacció gràcies a l’encriptació de les dades.
 • Instruccions per correu electrònic: cada direcció rebrà les instruccions de manera personalitzada per a efectuar el seu exercici de vot ena l’adreça electrònica de comunicació habitual amb el Consorci.
 • Sistema homologat: el vot es farà a través d’una plataforma electrònica dissenyada seguint les recomanacions Rec(2004)11 del Consell d'Europa sobre els estàndards legals, procedimentals i tècnics dels sistemes de votació electrònica.

Resultat eleccions 2022

Districte

Direccions amb vots

% Participacio

Batxillerat

44

63,64%

Ensenyaments artístics

5

83,33%

Formació de persones adultes

7

72,00%

Formació professional

21

89,66%

Total

 

72,22%

 

Districte

% Participacio

Ciutat Vella

76,47%

L'Eixample

60,00%

Sants-Montjuïc

91,67%

Les Corts

100,00%

Sarrià-Sant Gervasi

50,00%

Gràcia

50,00%

Horta-Guinardó

92,31%

Nou Barris

72,73%

Sant Andreu

60,00%

Sant Martí

63,64%

Total

72,22%

 

Suport i incidències

Contacta per correu electrònic (eleccionsjuntes.ceb@gencat.cat) per a qualsevol dubte o incidència que tinguis durant el procés de votació.