Consorci d'Educació de Barcelona
Programa èxit

Imagina't Barcelona

Imaginaĺt Barcelona Ús un projecte que treballa amb els alumnes de secundÓria per tal de sensibilitzar-los entorn d'una de les riqueses mÚs grans de Barcelona: la seva diversitat cultural. Pren l'Ómbit de l'institut p˙blic com a punt de partida en la seva condiciˇ de nucli generador de coneixement, i ho posa en relaciˇ directa amb el seu entorn mÚs proper, el barri.

Els tallers són impartits des d'una metodologia participativa.

Es realitzen dos tallers de forma simultània, amb dos grups (fins a 20 alumnes per grup):

  •  Imaginaris quotidians, on es crea obra artística intervenint en el barri: es tracta d’una obra participativa, a través de la qual des demana col·laboració a la gent per tal de trencar la cadena estereotips-rumors-prejudicis i poder mostrar l’ imaginari subjectiu (dels alumnes i dels veïnatge, sobre el barri)
  •  Interaccions i connexions: es tracta de generar intervencions artístiques que generin situacions d'interacció cultural positiva a l’espai públic. Les intervencions són dissenyades a l'aula i es duen a terme als carrers del barri. Les interaccions culturals entre persones es realitzen als llocs més comuns i quotidians. A vegades els passem per alt per la seva naturalesa, però es tracta d’aprendre a observar la realitat diària i provocar experiències d’interacció positiva. La intervenció creativa en l'espai públic i el registre fotogràfic i audiovisual ajuda a portar a terme un anàlisis d’aquests punts de trobada i relatar les experiències que ens hi trobem.

Es realitza una Mostra  que consisteix en la implementació d'una exposició que explica com es fa Imagina't Barcelona i quins són els continguts que resulten. La funció principal del dispositiu és visualitzar el treball realitzat pels estudiants i constituir-se en un recurs que pugui ser exposat en espais juvenils, centres cívics i espais públics amb l'objectiu d'oferir a la ciutadania eines tangibles per a la reflexió entorn de la diversitat cultural de la ciutat i fer difusió del projecte. Durant el període que durin les mostres es realitzaran activitats de dinamització com inauguracions, xerrades, debats, etc.

Aquest projecte té el suport del Programa Barcelona Interculturalitat, de l’Ajuntament de Barcelona.