Consorci d'Educació de Barcelona
Programa èxit

De la idea al producte: crear un objecte mitjanšant fabricaciˇ digital

Lĺ╚xit2 i el Programa Pedag˛gic dels Ateneus de Fabricaciˇ ofereixen aquest taller que implica una introducciˇ experimental i prÓctica al mˇn de la fabricaciˇ per digital amb dues modalitats possibles:

Disseny i producció de rètols per l’institut

Després d’una visita a l’Ateneu de fabricació i d’una introducció al món de la fabricació digital, l’alumnat s’introduirà al programari CAD per a personalitzar i produir un objecte proposat; després d’aquesta primera aproximació, ja a l’institut, es defineixen els rètols a fabricar (esbós, tipologia, material, quantitat, fonts, llegendes...). En una segona visita a l’Ateneu de Fabricació, amb el suport dels tècnics, es realitza el disseny amb el programari CAD i es fabriquen. Si s’escau, es perfecciona l’acabat. Acaben el taller fent una fitxa tècnica i una web/blog de màrqueting del seu producte. En una última sessió a l’Institut (amb el Programa Pedagògic de l’Ateneu si s’escau) s’exposarà el producte i es realitzarà el balanç del projecte.

Projecte obert

Després d’una visita a l’Ateneu de fabricació i d’una introducció al món de la fabricació digital, seguint la següent seqüència la idea – el projecte – la fabricació – els acabats – l’objecte, l’alumnat s’introduirà al programari CAD per a personalitzar i produir un objecte proposat. Després d’aquesta primera aproximació, ja a l’institut, es defineix el producte a fabricar fent un esboç i definint el material, la mida... i es digitalitza el disseny amb programari CAD (Rhino, SketchUp...) o amb un arxiu gràfic (jpg, png, pdf). En una segona visita a l’Ateneu de Fabricació, amb el suport dels tècnics, s’ajusta el disseny amb el programari CAD i es fabrica l’objecte. Si s’escau, es perfecciona l’acabat. En una última sessió a l’Institut (amb el Programa Pedagògic de l’Ateneu si s’escau) s’exposarà el producte i es realitzarà el balanç del projecte.

És convenient que el professorat responsable d’aquest taller hagi realitzat o realitzi el Curs d’iniciació a la Fabricació Digital en l’àmbit educatiu.

El treball de l’alumnat ha de ser en petit grup (2-3 alumnes). Alguna sessió serà de mig grup simultània (màxim 30 alumnes en dos grups).

Entitat

Ateneu de Fabricació de les Corts

C Novell, 78
Districtes de Les Corts
Telèfon: 934903625

Web de l'Ateneu de Fabricació

  • Territori d'implementaciˇ

    • Ciutat

  • Local de realitzaciˇ

    • Al centre / Ateneu de Fabricació

  • Documents relacionats