Cloenda del programa En Residència del curs 2021-2022 a la Capella
30/06/2022Artistes, docents, alumnat i equips de mediació es van trobar ahir per celebrar l’acte de cloenda del programa En Residència que va tancar a la Capella la presentació de les obres i els processos de creació que s’han desenvolupat en el marc del projecte aquest curs 2021-2022. Sis d’aquests processos encara es podran veure fins al 3 de juliol a la Capella en l’exposició “Per capítols”.
Aquest acte de cloenda va posar ahir punt i final a la presentació de les obres i els processos de creació de la 13a edició d’EN RESiDÈNCiA que van començar a finals de maig, amb les reactivacions de dos d’aquests processos, els que han realitzat Tanit Plana i Martí Madaula als instituts Infanta Isabel d’Aragó i Vapor del fil, respectivament.
Un total de 26 creadors i creadores, 16 equips de mediació, i 450 alumnes i 48 docents de 26 instituts d’educació secundària de Barcelona han presentat el resultat del que han estat treballant durant el curs. Al llarg de 10 mesos, artistes, docents i grups de joves estudiants d’ESO han cooperat en la construcció d’un espai de pensament, d’acció i d’investigació, amb la cura i l’acompanyament dels equips de mediació del programa.
La presentació dels projectes desenvolupats ha tingut lloc en un total de 18 espais públics, centres d’art, espais de creació, museus i teatres com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Fundació Joan Miró, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure, la Sala Beckett, El Born Centre de Cultura i Memòria i Hangar. Enguany, a més, s’hi han afegit tres centres culturals més, la Casa Sagnier, la Farinera del Clot i la Nau Bostik, i La Capella.
L'exposició “Per capítols” es podrà veure fins al 3 de juliol a la Capella
Aquest espai dedicat a la creació emergent acull des del passat 24 de maig la mostra de les obres i les dinàmiques de treball de sis d’aquests processos de creació en el marc de l’exposició “Per capítols”. Sis artistes del context de Barcelona amb sis instituts d’educació secundària de la ciutat.
La mostra pretén fer un exercici constant d’autonomia i complementarietat. Cada capítol genera una narrativa pròpia per després deixar pas a un nou relat. I mentre un capítol acaba i un altre comença, algunes coses queden, algunes coses es mantenen.
S’hi poden veure aspectes i reflexions entorn de les referències urbanístiques al deteriorament dels barris (Patrícia Dauder a l'Institut Caterina Albert amb la mediació d’A Bao A Qu), la improductivitat i el captiveri (Natalia Domínguez a l'Institut Verdaguer amb la mediació de L’Afluent), relacions entre paraula-gest-objecte des dels episodis mínims de ruptura del flux de la normalitat (Gerda Kochanska a l'Institut Doctor Puigvert amb la mediació d’Experimentem amb l’Art), perspectives de gènere absents en la memòria històrica oficial (Martí Madaula a l'Institut Vapor del Fil amb la mediació d’A Bao A Qu), qüestions de silenci i d’escolta (Violeta Mayoral a l'Institut Vall d’Hebron amb la mediació de L’Afluent) i un manifest performatiu i coral (Tanit Plana a l'Institut Infanta Isabel d’Aragó amb la mediació d’A Bao A Qu).
Més informació | Web del programa En Residència |