Torna

El programa En Directe incorpora un viver de bandes i tallers de músiques electròniques de la mà de Sònar

26/10/2023

La tercera edició del programa "En Directe. Música als instituts" ha arrencat aquest curs a 15 instituts de la ciutat, amb la participació de 2.300 alumnes. Com a novetat, enguany es dinamitzen les activitats fora escola a través, entre d’altres, d’un viver de bandes on diversos experts assessoren els grups sorgits en el projecte. I l'Institut Escola Arts acollirà tallers i laboratoris de músiques electròniques que es duran a terme amb el suport de Sónar.

El projecte ofereix formació musical dins i fora de l’horari lectiu i enguany incorpora dues novetats: un viver de bandes i activitats fora escola de músiques electròniques que compten amb el suport de Sónar. En aquest curs, a més, es dinamitzen les activitats més enllà de l’horari lectiu amb la integració de conjunts instrumentals i batucades a les Trobades de Bandes que reuneixen els diversos grups musicals sorgits en el marc de l’En Directe i continuen els espais extraescolars on es pot tocar amb l’assistència de professionals. Hi participen un total de 15 instituts i 2.300 alumnes.

 

Objectiu: garantir l’accés equitatiu a les activitats musicals

El programa En Directe. Música als instituts manté l’objectiu de garantir l’accés equitatiu a les activitats musicals dins i fora de l’horari lectiu, així com el d’incorporar noves metodologies dins l’aula a través de l’acompanyament del professorat especialista en música. També vol afavorir la interrelació entre els joves oferint activitats extraescolars de qualitat i vincular els centres educatius amb el seu entorn: el programa dona servei preferent a l’alumnat alhora que s’obre al barri per rebre la participació de les veïnes i veïns que s’hi interessin.

La implementació de metodologies competencials i centrades en una situació d’aprenentatge és un dels propòsits més destacats de l’En Directe, que es va consolidar durant els cursos passats. És per aquest motiu que enguany es posa èmfasi en les activitats fora de l’horari lectiu a través de la incorporació d’un viver de bandes. Es tracta d’espais en els quals els grups sorgits en el marc de l’En Directe s’assessoren amb experts que els formen per tal que adquireixin consciència escènica, millorin en la composició musical i les tècniques de promoció i, en definitiva, puguin disposar de les eines més adients per fer funcionar una banda.

Rosa Naudí, tècnica del Consorci, participa en la coordinació de l’En Directe i explica que “el que es busca és l’equitat en l’accés a la música i la transversalitat dins del centre, ja que els aprenentatges generats dins d’aquest programa no només impacten en la música, sinó que també en altres àrees de coneixement com la llengua”. A més, segons Naudí, “En Directe contribueix al benestar emocional i impregna tota la vida acadèmica de l’alumnat”.  

 

Grooving amb Sónar

Les instal·lacions de l’Institut Escola Arts del carrer Miquel Bleach (l’antiga escola Miquel Bleach) acolliran tallers de músiques electròniques que es duran a terme amb el suport de Sónar. El festival participa en el disseny pedagògic d’aquesta nova iniciativa de l’En Directe i aporta formadors a les quatre aules extraescolars de dues hores setmanals que es preveuen. A més d’aquests tallers es contemplen laboratoris en els quals l’alumnat podrà practicar amb els equipaments que tindrà a disposició i un club on s’hi podran oferir directes.

 

Centres participants

Institut Escola Elisabets

Institut Joan Salvat i Papasseit

Institut Milà i Fontanals

Institut Miquel Tarradell

Institut Verdaguer

Institut Escola Arts

Institut Consell de Cent

Institut Escola Coves d'en Cimany

Institut Escola Mirades

Institut Escola El Molí

Institut Nou Barris

Institut Escola Trinitat Nova

Institut Dolors Aleu

Institut Escola El Til·ler

Institut Barri Besòs

 

Més informació Nota de premsa