Torna

22 centres de la ciutat oferiran 700 noves places formatives per a l’obtenció del certificat de professionalitat

21/11/2022

17 instituts públics i les 5 escoles oficials d’idiomes de la ciutat oferiran els certificats de professionalitat, adreçats a persones que busquen feina o volem millorar la seva ocupabilitat. D'aquesta manera els centres complementaran la seva oferta formativa en els seus àmbits professionals, avançant així amb el seu desplegament com a centres integrats de Formació Professional (FP) que ofereixen tot l’itinerari formatiu.

Un total de 17 instituts públics i 5 Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) ofereixen 700 noves places formatives a la ciutat per a l’obtenció del certificat de professionalitat i poder fer pràctiques formatives a empreses. Aquestes places van adreçades a persones que busquen feina o vulguin millorar la seva ocupabilitat i incrementen l’oferta formativa a la ciutat amb un conveni de Barcelona Activa amb el SOC, que es realitzarà conjuntament amb el Consorci d’Educació. El finançament és a càrrec del Ministeri d’Educació i Formació Professional. 

Amb aquesta oferta de places s’avança en el desplegament que preveu la nova llei de la Formació Professional (FP), desenvolupant centres integrats de formació professional i complementant la seva oferta de cicles formatius de grau mitjà i grau superior, de programes de formació i inserció (PFI) i cursos d’especialització en els diferents àmbits professionals.

S’incrementa l’oferta formativa amb titulació oficial a sectors com l’alimentari, el digital, l’esportiu, els idiomes, el benestar, la indústria, el medi ambient, la sostenibilitat, la salut i les biociències i el socioeducatiu, entre d’altres. Aquests sectors estratègics ja estan generant ocupació neta a la ciutat, i tant empreses locals com internacionals demanen cobrir les vacants de manera activa i continuada.

Les formacions de certificat de professionalitat possibiliten un període de pràctiques formatives a empreses, amb l’objectiu d’obrir les portes cap a la inserció laboral, esdevenint una oportunitat especialment per a persones en situació d’atur de llarga durada, i per al jovent, adquirint coneixements que els permetrà una especialització laboral. A més, aquesta certificació permet acreditar competències en obtenir una titulació oficial.

 

Inici abans del 31 de desembre de 2022

Les persones interessades ja es poden inscriure a través de l’agència municipal, i, per acollir-se a aquesta oferta, hauran de començar els cursos abans de finalitzar l’any. Les diferents certificacions professionals i formacions es fan a instituts i centres educatius de referència a Barcelona.

Alguns dels mòduls formatius que es poden realitzar són: jardineria; muntatge d’equips elèctrics; soldadura; perruqueria; reparació de joieria; carnisseria; socorrisme; animació físic-esportiva; dinamització de lleure infantil-juvenil; i fins a cursos de tanatopràxia. A més, s’inclouen les formacions d’anglès, alemany i francès, a través de les col·laboracions amb l’escola oficial d’idiomes.

Les inscripcions s’han de realitzar a través de www.barcelonactiva.cat, en l’apartat de Barcelona Treball.

 

Centres que oferiran aquesta formació

 

Més informació Nota de premsa