Torna

Cinc centres de la ciutat tancaran les portes el proper curs 2022-2023

22/06/2022

Avui ha estat l’últim dia de classe per a cinc centres de la ciutat que aquest mes de juny tanquen les seves portes de forma definitiva per diferents motius: l’Institut Joan Coromines, l’Institut Comas i Solà, l’Escola Roig Tesalia, el Col·legi Mary Ward i l’Escola Cintra. Tots ells han estat centres de reconeguda trajectòria molt arrelats al seu entorn que han acompanyat l’aprenentatge i el creixement de diverses generacions d’alumnes de la ciutat.

L’Institut Joan Coromines, a Hostafrancs

L’Institut Joan Coromines, ubicat al barri d’Hostafrancs, el proper setembre tancarà les seves portes de forma definitiva i finalitzarà el seu procés d’integració a l’Institut Escola Arts, que es va crear el curs 2019-2020 fruit de la fusió d’aquest centre amb l’Escola Miquel Bleach.

L’Institut va néixer el 1978 i el curs 2018-2019 va celebrar el seu 40è aniversari. Fins a aquest curs ha ofert tres línies d’educació secundària obligatòria i dues línies de batxillerat a cada curs, amb les modalitats tecnològica, científica, social i d’humanitats. És un centre molt arrelat al barri d’Hostafrancs, amb un projecte que ha potenciat la formació integral dels seus estudiants,  personalitzant els currículums per adequar-los a les necessitats de cada alumne.

 

L’Institut Josep Comas i Solà, a Trinitat Vella

Per la seva banda, l’Institut Josep Comas i Solà, aquest curs 2021-2022 finaliza la seva trajectòria com a institut públic de la ciutat. 

Amb 20 anys d’història, l’Institut Josep Comas i Solà és un institut de secundària obert i integrador que des dels seus inicis el seu propòsit ha estat oferir una educació completa i de qualitat, amb igualtat d’oportunitats, als nois i noies del barri. Sempre ha estat un centre proper i familiar, obert al diàleg, amb un projecte basat en el respecte, el pluralisme ideològic i la diversitat, la convivència, la interculturalitat i la cultura de l’esforç. 

 

L’Escola Roig Tesalia, al Guinardó

Aquest també serà l'últim curs per a l'Escola Roig Tesalia, un centre concertat de P3 a 4t d'ESO molt arrelat al barri del Baix Guinardó des de fa prop de 70 anys, que al febrer passat va comunicar el seu tancament a les famílies.

D'una sola línia, el centre es defineix com “una escola moderna, catalana i familiar, de tarannà obert, liberal i participativa, on els alumnes són els autèntics protagonistes del seu propi aprenentatge”. El 2015 el seu projecte educatiu i lingüístic va ser reconegut pels premis Baldiri i Reixac pel “compromís del seu equip docent i la qualitat pedagògica de la tasca que s’hi realitza”.

 

El Col·legi Mary Ward, a Sarrià

El Col·legi Mary Ward tampoc obrirà les seves portes el curs vinent després de gairebé 100 anys de dedicació a l’educació a Sarrià. El passat 14 de juny el centre va comunicar el seu tancament a les famílies per la inviabilitat de continuar el projecte per motius econòmics.

Ha estat una escola familiar i acollidora des de P3 fins a 4t d’ESO, concertada i religiosa, que ofereix classes d’alemany des de P1 i alt nivell d’anglès. De valors cristians i humanistes, la seva metodologia ha combinat sempre tradició i innovació.

 

L’Escola Cintra, a Ciutat Vella

L’Escola Cintra és un centre concertat d'educació secundària obligatòria de Ciutat Vella que el proper curs 2022-2023 serà absorbida per l’Escola Sant Josep de Gràcia.

Va ser creada el 1996 per diverses congregacions religioses com a centre d'ESO adaptat a adolescents en situació d’alt risc d’exclusió social, oferint una adaptació curricular específica, amb uns programes adaptats a les característiques individuals de cada alumne, de manera que puguin inserir-se al món laboral en acabar l’escolarització. El 2009 va ser reconeguda amb la Medalla d’Honor de Barcelona.