Torna

La 13a edició d’EN RESiDÈNCiA ha arrencat a 26 instituts de la ciutat

16/10/2021

Els processos creatius de 30 artistes aquest curs 2021-2022 arribaran a 450 estudiants d’ESO de 26 centres de la ciutat, amb la col·laboració de 45 docents, en el marc de la 13a edició del programa de creació contemporània EN RESIDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona’. Com a novetats, enguany s’incorporen al programa quatre centres -els instituts escola Eixample, Rec Comtal i Turó de Roquetes i l’Institut Emperador Carles- i dos equips de mediació cultural i educativa: B-Murals i Hiroshima.

EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona” és un projecte de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) que introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants. Ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, proposa als artistes que concebin una obra específicament pensada per ser duta a terme juntament amb un grup d’estudiants d’educació secundària obligatòria (ESO). Al llarg de tot el curs i dins l’horari lectiu, els alumnes participen en la seva concepció i realització.

Les creadores i creadors participants en l’edició d’aquest curs 2021-2022 són Matilde Amigo, Lina Bautista, Cristina Celada, Raquel Cors i Carlota Grau, Cos Col·lectiu, Patrícia Dauder, Natalia Domínguez, David Espinosa, David Franch, Sonia Gómez, Emília Gutiérrez Epstein, Inula [Mcarmen G.Mahedero], Gerda Kochanska, Jordi Lafon, Núria Lloansi i Pierre Peres, Martí Madaula, Violeta Mayoral, Ileana Ortega, Tanit Plana, Mónica Rikić, Marilia Samper, Octavi Serra, Roger Serret, Sitesize, Adrian Vega i Marc Vives.

Els 26 centres que participen en aquesta 13a edició han estat seleccionats, un any més,  mitjançant la convocatòria unificada de programes del Consorci d'Educació i són l'Institut Salvador Espriu, Escola Trinitat Nova, Institut Martí Pous, Institut Joan Fuster, Institut Jaume Balmes, Institut Caterina Albert, Institut Verdaguer, Institut Bernat Metge, Institut Escola Eixample, Institut Escola Turó de Roquetes, Institut Barri Besòs, Institut Montjuïc, Institut Doctor Puigvert, Institut Narcís Monturiol, Institut L’Alzina, Institut Vapor del Fil, Institut Vall d’Hebron, Institut Josep Comas i Solà, Infanta Isabel d’Aragó, Institut Escola Rec Comtal, Institut Emperador Carles, Institut Escola Antaviana, Institut Teresa Pàmies, Institut Poeta Maragall, Institut Maria Espinalt i Institut Moisès Broggi.

Aquest curs 16 equips de mediació cultural i educativa es fan càrrec del comissariat i la coordinació de les residències 2021-2022: Associació A Bao A Qu, Antic Teatre, B-Murals / El Difusor, Born Centre de Cultura i Memòria, Fundació Joan Miró de Barcelona, Experimentem amb l'ART, La Central del Circ, La Poderosa, L’Afluent, MACBA. Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Mercat de les Flors – Graner, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia, Sala Hiroshima, Teatre Lliure i Transductores.

Quan acabi aquesta edició, s’hauran desenvolupat en la història del programa 172 residències i s’haurà arribat a 54 instituts, pràcticament tres quartes parts dels centres públics de Barcelona.

Més informació Web del programa