Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

L'Escola Tibidabo celebra el seu 50è aniversari

22/10/2019

L’Escola Tibidabo, de Nou Barris, aquesta setmana ha programat diversos actes i activitats com a cloenda de la celebració del seu 50è aniversari, que ja va començar el passat curs 2018-2019. És un centre petit i familiar, d’una sola línia, que està molt vinculat al barri de la Prosperitat i té un projecte educatiu que aposta per la innovació educativa.

L’Escola Tibidabo enguany ha fet 50 anys i aquesta setmana ha programat diversos actes i activitats com a cloenda d’aquest aniversari. El centre va començar a celebrar-ho el passat curs 2018-2019 amb una exposició, un sopar d’exalumnes i mestres, una obra teatral i un ball per recordar com van ser els inicis de l'escola en el barri de la Prosperitat, a Nou Barris. Totes les classes van fer també un treball curricular relacionat amb aquests inicis, als anys 70.

Aquest curs 2019-2020 s’ha creat la cançó de l’escola en un taller de música realitzat pel grup musical Xiula a cicle superior, en el qual hi han participat també les famílies i els mestres, aportant idees en la lletra i estil.

Els actes de cloenda de la celebració de l’aniversari d’aquesta setmana van arrencar dilluns amb un acte per a tota la comunitat educativa i els veïns de la Prosperitat, amb un pregó del rondallaire i rapsoda Ricard Bonmatí i l’estrena de la cançó de l’escola que s’ha fet amb el grup Xiula. També es va inaugurar l’exposició “L’Escola Tibidabo del 1969 al 2019”, que està oberta al barri, i va tenir lloc la festa de l’Associació de Famílies de l’escola, amb música i tallers i la presentació del seu capgròs.

Després de tota la setmana d’activitats més de caire intern o per a les famílies, la celebració s'ha tancat avui divendres 25 d’octubre amb una bufada d’espelmes i un concert del grup Xiula obert a tothom que ha presentat en directe la cançó de l’escola.

 

Una trajectòria lligada a la Prosperitat

L’Escola Tibidabo és un centre d'una línia que acull 225 alumnes i té una forta vinculació amb el barri de la Prosperitat, que enguany ha celebrat el seu centenari. Diverses entitats com l'Agrupament Escolta i Guia (AEiG) i el Basquet Nou Barris utilitzen les instal·lacions de l’escola per a desenvolupar les seves activitats.

El seu projecte educatiu actual aposta per la innovació i fomenta l'aprenentatge cooperatiu i el talent de l'alumnat,  treballant amb grups reduïts en diverses àrees. L’escola participa en nombrosos programes i projectes educatius -com ara Xarxes per al Canvi, Èxit Acompanyament Educatiu, Projecte de Convivència, Escoles + Sostenibles, Cantània, Corrandescola,...- i és preparadora de Cambridge. Des de fa 12 anys té un projecte propi singular, el Projecte EMMA, que treballa la gestió de les emocions de l’alumnat a través del teatre.

Més informació

Revista de l'aniversari de l'escola

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail