Torna

El proper curs 2017-2018 el recinte de la Model acollirà un nou centre, l'Escola Eixample 1

01/03/2017

El proper curs 2017-2018 el districte de l'Eixample tindrà un nou centre d'educació infantil i primària, l’Escola Eixample 1, que s’ubicarà dins el recinte de la Model, al carrer Entença 155.

L'Escola Eixample 1 tindrà dues línies de P3 i és una de les tres escoles públiques que iniciaran la seva activitat docent el curs vinent a l’Eixample. Juntament amb les escoles Eixample 2 i Cartagena a la zona s’oferiran un total de set noves línies d’escola pública, és a dir, 175 places noves. Amb aquest dos nous grups, a la zona hi haurà un total de 35 grups de P3 entre els centres públics i concertats, 16 línies en els públics i 19 en els concertats.

Pel que fa al nombre de centres d'educació infantil a la zona, l’oferta educativa serà de 19 centres, 8 de públics i 11 de concertats. Amb aquesta nova escola d'educació infantil i la resta de la zona, es preveu poder donar resposta a la demanda prevista de 850 nous alumnes de P3 per al curs 2017-2018 a la zona d’escolarització formada per l'Antiga Esquerra de l'Eixample, la Nova Esquerra de l'Eixample i Sant Antoni.

L’Escola Eixample 1 serà el primer equipament públic que s’ubicarà als espais del centre penitenciari de la Model, que seran desallotjats completament el dia 1 de juny. El pla director de la Model preveu que en el futur aquests espais també acolliran una escola bressol, un casal de joves, un equipament esportiu, un aparcament soterrat, una residència de gent gran amb centre de dia i una residència assistencial.

 

Noves escoles i instituts per al curs 2017-2018

L'Escola Eixample 1 se suma a les 5 noves escoles que el Consorci d'Educació va presentar el passat 16 de febrer per fer front a la demanda per al curs vinent:

• Al districte de Gràcia, es crearà l'Escola Gràcia.

• Al districte l'Eixample, les escoles Eixample 2 i Cartagena.

• Al districte de Les Corts, es crearà l'Escola Anglesola

• L'Escola Flor de Maig obrirà les portes al districte de Sant Martí provinent dels dos grups addicionals de P3 de l’Escola Llacuna del Poblenou.

En l’etapa d’educació secundària, està previst que iniciï el proper curs el nou Institut Martí Pous al districte de Sant Andreu.

També està prevista l'obertura de nous instituts com l'Institut Escola Trinitat Nova a Nou Barris, aportant dues línies per curs a primària i ESO, per la transformació de l’Escola Sant Josep Oriol (escola cíclica) l’Escola Sant Jordi i l’Institut Roger de Flor, l’Institut Escola Antaviana a Nou Barris, de dues línies i l’Institut Escola El Til·ler a Sant Andreu, aquest últim com a continuïtat de l’Escola Bernat de Boïl.