Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

Es lliuren els premis de la 24a edició dels Jocs Florals Escolars de Barcelona

06/06/2014

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha acollit aquest matí, un any més, la celebració del lliurament dels premis dels Jocs Florals Escolars de Barcelona. El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha presidit l’acte i ha lliurat els premis als 12 treballs guanyadors, sis en prosa i sis en poesia, més dos accèssits de l’alumnat de necessitats educatives especials.

Com a novetat, en l’edició d’aquest curs l’alumnat que ha estat guardonat en les categories d’estudis obligatoris participarà en els primers Jocs Florals Escolars de Catalunya que es celebraran el proper 14 de juny a l’Institut Nacional d'Educació Fisica de Catalunya (INEFC).

Al llarg de la cerimònia els autors i autores dels 12 treballs guanyadors, sis en prosa i sis en poesia, més dos accèssits de l’alumnat de necessitats educatives especials (un per primària i un per secundària), han rebut el premi de mans del regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, i han fet una lectura de la seva obra. Cadascun d’ells ha rebut un val de compra per un import de 120 euros de la llibreria Abacus, un diploma i una rosa.

Els textos premiats han estat escollits entre els 131 finalistes de totes les escoles de Barcelona que han participat en aquesta 24a edició del certamen: un total de 327 centres educatius i 2.047 alumnes de la ciutat.

El jurat, presidit pel regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, enguany ha estat format per Caterina Clermont (representant del professorat d’infantil i primària), Anna Pujol (representant del professorat de secundària), Ana Díaz Plaja (professora universitària i representant del món literari) i Maria Meseguer (Institut Municipal d’Educació).

 

Set textos guardonats participaran en els Jocs Florals Escolars de Catalunya

En l’edició d’enguany, com a novetat, el jurat també ha triat set dels catorze treballs guanyadors a Barcelona per participar als Jocs Florals Escolars de Catalunya, que es celebraran, per primera vegada aquest any i tindran lloc el dia 14 de juny a l’Institut Nacional d'Educació Fisica de Catalunya (INEFC), a l’avinguda de l’estadi, 12-22.

La cerimònia també ha comptat amb l’actuació del duet del Conservatori Superior del Liceu format per Darío Barroso (guitarra clàssica) Laura Urteaga (violí) que ha ofert tres temes. Dues sonates en sol major Essercizii Musici n.8 de G. P. Telemann, «Cantabile» i «Affectuoso», i la peça «Café 1930», d’ A.Piazzolla.

Entre els temes més tractats en els textos de l’edició d’enguany hi ha l’amor, els contes, paraules, literatura, somnis, éssers fantàstics, màgia, les diferències individuals, animals i guerra, etc.

Per altra banda, en l’edició d’enguany el disseny de la imatge dels Jocs Florals ha estat realitzat per l’alumna Anna Soriano de l’Escola Massana, que va guanyar un procés de selecció entre l’alumnat de segon de batxillerat.

 

Un procés que comença als centres educatius

Els Jocs Florals Escolars estan organitzats pel Consorci d’Educació de Barcelona amb la col·laboració dels centres de recursos pedagògics i els districtes. En l’edició del curs 2013-2014 a la fase prèvia de districte –a la qual només hi accedeixen els guanyadors i guanyadores de cada centre educatiu– hi han participat un total de 2.047 alumnes d’educació primària i secundària (de 6 a 18 anys).

 

Relació de guanyadors/es

 

Poesia

1r cicle de primària:

Martí Ruiz Ibor (Escola Àngel Baixeras)

2n cicle de primària:

Laia Bastos Balaguer (Escola Sant Medir)

3r cicle de primària:

Berta Fu Santiago Bayona (Escola Orlandai)

1r cicle de secundària obligatòria

Júlia Carbó Mitjans (Institut Jaume Balmes)

2n cicle de secundària obligatòria

Mariona Capel Castañer (FEDAC-Horta)

Secundària postobligatòria

Núria Pena Gatius (La Merced)

 

Narrativa

1r cicle de primària:

Mateo Surai Garipova (Col·legi Miró)

2n cicle de primària:

Matías Fabio AJhuacho Loza (Escola Urgell)

3r cicle de primària

Gemma Toro Tejedor (Col·legi Pare Manyanet)

1r cicle de secundària obligatòria:

Paula Huerta Alonso (Centre d’Estudis Montseny)

2n cicle de secundària obligatòria

Mar Simó Vallvé (IEA Oriol Martorell)

Secundària postobligatòria

Neus Busquets de Jover (Escola Pia Sant Antoni)

 

Accèssits per l’alumnat de necessitats educatives especial

Primària

Treball col·lectiu (CEE Concha Espina)

 Secundària

Pau Bozicevicg Gonzàlez (Fasià-Sarrià)

 

 

Vídeo resum de l'acte de lliurament de premis 2014 (6/6/2014)

Jocs Florals 2014 from TAC-CEB on Vimeo.

 

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail