Prevenir el malbaratament alimentari a l’escola
Oportunitats de la "Guia per a la prevenció del malbaratament alimentari als menjadors escolars" i intercanvi d’experiències per fer créixer les Escoles
Aquesta jornada tècnica proposa un acompanyament a les gestores de menjador i a la comunitat educativa per reduir el malbaratament alimentari als centres educatius.
Es presentarà la ‘Guia per a la prevenció del malbaratament alimentari als menjadors escolars’ que ha desenvolupat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, una eina de referència per donar compliment a les obligacions que recull la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i malbaratament alimentaris.
A més, la Fundació Espigoladors dinamitzarà una taula rodona d’intercanvi d’experiències inspiradores on es compartirà, d’una banda, la proposta educativa “Ens ho mengem tot” d’Escoles + Sostenibles, programa de l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant la qual es treballen temes relacionats amb l’alimentació sostenible i, en concret, el malbaratament alimentari, i d’altra banda un seguit d’experiències transformadores dutes a terme per agents educatius de la ciutat a favor de l’aprofitament alimentari gràcies a l’acompanyament de la Fundació Espigoladors.
Aquesta acabarà presentat l’eina digital Escoles #jonollenço, un recull online d’idees per reduir el malbaratament alimentari impulsades per diferents membres de la comunitat educativa (professorat, monitoratge i AFA), que té com a objectiu motivar els diferents agents educatius a passar a l’acció per l’aprofitament alimentari dins dels seus centres. Serà una gran oportunitat per teixir aliances entre gestores de menjadors, associacions de famílies d’alumnes i claustres de professorat.
Organitza | Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Oficina Conjunta de l'Alimentació Sostenible |
Horari | de 18 a 19.30 h |
Lloc | Associació de Mestres Rosa Sensat Av. de les Drassanes, 3, 08001 Barcelona |
Més informació | Programa de la jornada i inscripció |