Suport educatiu i recursos

25 de novembre, Dia Internacional contra la violència vers les dones

El Consorci d’Educació de Barcelona proposa que el dia 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, es continuï treballant per conscienciar tota la comunitat educativa sobre la importància de la prevenció i la detecció de les relacions abusives i violentes especialment de tipus sexual contra les dones.

Manifest unitari i accions de sesibilització

Aquest és el Manifest unitari promogut per l’Institut Català de les Dones que, enguany, ha estat escrit per la periodista Mònica Planas i consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes. 

Campanya de sensibilitació a les xarxes socials: Per una Catalunya lliure de violències sexuals. #JoTambé.

L'Institut Català de les Dones és suma, acompanya i valora la iniciativa de moltes dones a nivell internacional que amb valentia han fet un pas endavant i s’han atrevit a denunciar públicament les violències sexuals amb l’etiqueta #MeToo  #Jo també. Amb aquesta iniciativa també és manifesta el reconeixement que es fa des de les institucions de les violències sexuals amb tota la seva magnitud, així com la implicació en la resposta amb els recursos de la Xarxa d'atenció i recuperació integral a les dones que pateixen violència masclista.

Actes institucionals 2017

Informació sobre els actes institucionals que s’organitzen al voltant del dia 25 de novembre de 2017.

Barcelona

 • Dia: 25 de novembre
 • Lloc: Pl. de Sant Jaume (davant del Palau de la Generalitat). Barcelona
 • Hora: 12 h 

Recursos per treballar la prevenció i detecció de relacions abusives en els centres educatius

 • Drac Màgic. Un conjunt de propostes per tal de promoure el debat al voltant del paper dels mitjans de comunicació en general i el cinema en particular, en relació a la violència masclista. Peces audiovisuals amb propostes positives que contribueixin a desnaturalitzar una construcció de la feminitat massa sovint cosificada, espectacularitzada i desautoritzada.
 • Projecte de Convivència (PdC). Coeducació. En el marc del Projecte de convivència, dins de l’apartat de Coeducació, el Departament d’Ensenyament ofereix aquesta aplicació on els centres poden realitzar la diagnosi del seu centre en matèria de coeducació, conèixer les propostes d’actuació i accedir als recursos necessaris per dur-la a terme.
 • Protocols per a la millora de la convivència. En aquest espai de la XTEC es pot accedir als diversos protocols d’àmbit convivencial elaborats pel Departament d’Ensenyament per combatre situacions de conflicte.
 • Coeducació. Recursos en gestió de conflictes i prevenció de violència de gènere. Aquest espai de la XTEC ofereix recursos pedagògics sobre coeducació per promoure l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe i prevenir la violència masclista.
 • Programa Estimar no fa mal: materials de sensibilització adreçats a personal docent. L’Institut Català de les Dones ha elaborat aquest material per ajudar a desenvolupar actuacions preventives de caràcter pedagògic i/o formatiu encaminades a evitar o reduir la incidència de la violència masclista.
 • Pam a pam, Material didàctic. Quadern pedagògic per al professorat del CFGS Educació infantil.
 • Materials dels cursos. Educació Intercultural: Fonaments teòrics i aplicació en els centres educatius.Mòdul 6. Gènere i diversitat en l’àmbit educatiu. Mutilació genital femenina i matrimonis forçats. Ateneu
 • XTEC. Apartat específic de recursos per treballar la Prevenció de la violència masclista
 • XTEC. Transferible de noves masculinitats
Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail