Torna

8 artistes han instal·lat el seu taller a cinc centres en la novena edició d’Espais C

03/02/2024

Els programa Espais C arriba a la seva novena edició amb la participació de 8 artistes, 5 centres educatius i 5 equips de mediació. Aquest curs 2023-2024 els cinc centres públics de la ciutat que acullen el taller d’un artista visual són l’Escola Aldana, l’Institut Escola Arts, l’Escola Dolors Monserdà-Santapau, l’Escola Miralletes i l’Escola Ramon Llull.

Des de principis d’aquest curs aquests cinc centres de la ciutat acullen l’espai de treball d’artistes que durant dos anys poden entrar-hi i sortir-ne a voluntat, 24 hores al dia, set dies a la setmana. En paral·lel, els infants tenen la porta oberta del taller per seguir els processos de creació que s’hi porten a terme, amb l’objectiu que l’art s’incorpori d’una manera natural en el dia a dia del centre.

L'objectiu del programa normalitzar la presència de la creació contemporània als centres educatius creant sinergies entre els i les artistes i els equipaments culturals de la ciutat de Barcelona, que s'impliquen en el projecte com a equips de mediació.

A l’Escola Aldana hi ha instal·lat el seu taller Jaume Clotet (amb la mediació de La Capella); a l’Institut Arts, Ida Barbati, Guerthy Gutérrez i Boris Mercado (amb la mediació de la Fundació Suñol); a l’Escola Dolors Monserdà-Santapau, Gonzalo Elvira i Anita García (amb l’equip de mediació de la Fundació Antoni Tàpies) ; a l’Escola Miralletes, Laura Zuccaro (amb la mediació de Chiquita Room) i, a l’Escola Ramon Llull, Ricardo Cárdenas (amb la mediació d’HANGAR).

L’Escola Ramon Llull i l’Escola Dolors Monserdà-Santapau participen per primera vegada en aquest programa de Cultura i Educació. Jaume Clotet i Laura Zuccaro encaren el seu segon i darrer any de residència a l’Escola Aldana i a l’Escola Miralletes, respectivament.

Els centres educatius participants són seleccionats per mitjà d’una convocatòria anual, integrada en la Convocatòria Unificada de Programes i Capacitació del Consorci d’Educació. Els artistes són seleccionats per part de cadascun dels equips de mediació del programa, que acompanyen el desenvolupament de l’Espai C al llarg de cada edició bianual.

Espais C és un programa del Consorci d’Educació de Barcelona i de l’Institut de Cultura de Barcelona, amb la coordinació i mediació artístiques Experimentem amb l’Art, HANGAR, la Fundació Antoni Tàpies i la Fundació Suñol, Chiquita Room i La Capella.

 

El programa va néixer el curs 2015-2016 com a prova pilot vinculat al Room 13 Internacional

El programa Espai C va néixer el curs 2015-2016 a les escoles Sagarra i dels Encants com a experiència pilot vinculada a la xarxa Room 13 Internacional que es desenvolupa en diversos països des de fa més de 30 anys. Ha estat impulsat conjuntament pel Consorci d’Educació, l’Institut de Cultura de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona.