Torna

L’Escola La Pau celebra 50 anys d’història

21/06/2022

L’Escola La Pau va celebrar el passat divendres 17 de juny una festa emotiva i plena d’activitats per celebrar el seu 50è aniversari, amb la presència de la seva comunitat educativa i acompanyada d’exmestres i alumnes i de representants institucionals com el regidor d’Educació, Pau Gonzàlez, i el delegat d’Educació en el Consorci d’Educació, Pere Masó. L'escola s’ha convertit en un centre de referència a Sant Martí i està molt implicat en el teixit associatiu del districte.

Durant la celebració es va poder veure una exposició a la sala d’actes de l’escola amb fotografies de la seva història i s’hi van poder fer visites guiades, a més de gaudir d’activitats com inflables, jocs i l’actuació musical del grup “Duet Ambient”. En l’organització de la festa s’hi van abocar alumnes, famílies i l’equip educatiu del centre.

 

Mig segle d’història

L’Escola La Pau és un centre amb 170 alumnes d’una línia d’educació infantil i primària, molt familiar, participativa i comunitària. Va obrir les seves portes el 1971 i des d’aleshores el seu objectiu principal ha estat acompanyar l’alumnat en el seu procés de creixement  respectant el seu aprenentatge, tant significatiu com competencial.

L'escola ha incorporat altres perfils professionals per poder donar una resposta més integral a les necessitats de l’alumnat. Te un equip educatiu que incorpora diferents perfils professionals: disposa d’una educadora social, una tècnica d’integració social, i una professional EMO que han ajudat a treballar la part emocional i els cercles restauratius des d’educació infantil fins a 6è de primària.

També participa en diferents projectes, com ara Escoles+Sostenibles, el programa Èxit, VOZES (extraescolar amb instruments de corda i teclat) i Temps d'Art, que organitza juntament amb  l’Escola Arc de Sant Martí, l’Escola Els Horts i l’Institut Bernat Metge. l des del 2016-17 té ràdio pròpia, “Súper Ràdio La Pau”, en la qual un cop a la setmana un grup d’alumnes grava el programa que després s’escolta la resta de l’escola.

El centre també té una alta participació en la vida associativa del districte de Sant Martí i es coordina amb diferents entitats per organitzar activitats amb el teixit associatiu. Per exemple, les activitats consensuades amb l’Auditori fora de l’horari lectiu, l’ús de la sala d’actes del centre que és compartida amb el districte, i la col·laboració amb el gegants i capgrossos del barri, entre d’altres.