Torna

L’Escola Estel Guinardó celebra mig segle de vida

22/05/2022

L'Escola Estel Guinardó va celebar ahir el seu 50è aniversari amb una festa que va aplegar tota la seva comunitat educativa actual i bona part de les persones que n'han format part al llarg dels seus anys d'història: antics alumnes i familiars i exdocents. És un centre referent en el districte d’Horta-Guinardó que va néixer l’any 1971 com a cooperativa d’ensenyament i al 1988 va passar a la xarxa de centres públics.

Per celebrar el mig segle l'escola ha programat altres activitats durant el curs, com una trobada amb alumnat i famílies ahir divendres a la tarda, en què van poder visitar la Mostra dels 50 anys; i anteriorment, el 28 de gener a la Plaça del Nen de la Rutlla, van celebrar un triple aniversari en un acte conjunt amb l’Escola del Mar, que commemorava el seu centenari, i també el 61è aniversari de l’escultura del nen de la rutlla; i el 30 de gener, dia de la Pau, van crear un 50 a partir de la suma de símbols de la pau.  

 

50 anys d’història

L’Escola Estel Guinardó va néixer el 1971 com a cooperativa d’ensenyament i des del seus inicis l’escola va formar part del Col·lectiu d’Escoles per l’Escola Pública Catalana (CEPEPC) amb la voluntat de ser centre públic. Des de l’abril de 1988, l’escola va passar a formar part de la xarxa pública de centres d’educació infantil i primària de la Generalitat de Catalunya.

Sempre ha estat una escola pionera que ha participat en projectes innovadors. Va ser la primera escola en barrejar els nens i les nenes d’educació infantil en el projecte de grups unitaris, que permet que l’alumnat desenvolupi diferents rols dins del grup. Ha participat també en diferents projectes com per exemple Xarxes pel Canvi, i actualment al projecte Komtü, de benestar emocional.

L’eix central del seu projecte educatiu és el desenvolupament integral de l’infant, tot respectant-li els interessos i les necessitats. A educació infantil treballa per ambients que a primària tenen continuïtat amb espais creatius i d’aprenentatge. L’anglès és present a través de diferents projectes.

És un centre d’una sola línia que actualment acull 225 alumnes d’I3 fins a 6è de primària.