Torna

Els processos de creació artística d'EN RESIDÈNCIA, Tot Dansa i Escena pilot es presenten en diferents espais fins al 3 de juliol

12/05/2022

Fins al 3 de juliol es presentaran en diferents espais de la ciutat els 26 processos de creació artística que s’han desenvolupat aquest curs 2021-2022 en el marc de la 13a edició d’EN RESiDÈNCiA i dels programes Tot Dansa i Escena Pilot. Els tres projectes s’ofereixen als centres educatius de la ciutat a través de la Convocatòria Unificada de Programes del Consorci d’Educació que està oberta de cara al curs 2022-2023 fins al 23 de maig.

En aquesta tretzena edició han participat al programa EN RESIDÈNCIA 450 alumnes i 48 docents de 26 centres diferents i 16 equips de mediació. La primera de les presentacions es va fer el 3 de maig amb El Clic, de David Espinosa, a l’Institut Bernat Metge.

Fins al 3 de juliol es podran veure el resultat dels 26 processos de creació en espais i equipaments culturals com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Fundació Joan Miró, Hangar, El Born CCM, la Sala Beckett o La Central del Circ.

Sis dels processos de creació d’EN RESiDÈNCiA seran presentats de forma col·lectiva a La Capella, en el marc de l’exposició Per Capítols, del 24 de maig al 3 de juliol.

El programa EN RESIDÈNCIA va néixer el curs 2009-2010 i està liderat per l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona. Proposa un espai de treball compartit entre artistes, alumnes i docents d’instituts públics de la ciutat en el qual al llarg de tot el curs, creadors i creadores d’àmbits diversos -com les arts visuals, la creació escènica, la poesia o la música- desenvolupen un procés de creació artística juntament amb l’alumnat, el professorat i els equips de mediació. Aquesta connexió es du a terme des de la ideació fins a la presentació pública, de manera que l’alumnat es converteix en subjecte actiu de tot el procés.

 

Consulteu el calendari de presentacions que es faran fins al 3 de juliol (enllaç)

 

La Mostra Tot dansa es pot veure de l’11 al 17 de maig

Per altra banda, de l’11 i al 17 de maig el Mercat de les Flors acull la presentació dels processos de creació de Tot Dansa, que posa en contacte el llenguatge del moviment i la dansa amb l’alumnat d’ESO i Batxillerat.

Aquest curs 2021-2022  hi han participat 202 alumnes i 23 professors i professores de 12 instituts públics de la ciutat. El programa promou la integració i el treball en equip a través del llenguatge del moviment i la dansa contemporània i està adreçat a l’alumnat dels instituts de secundària. Es proposa generar i consolidar vincles per tal d’apropar-los al procés de creació artística en totes les seves fases.

 

Escena Pilot

Els dies 26 i 27 de maig també es presentaran al Teatre Lliure els processos creatius que han realitzat 5 instituts públics de la ciutat al llarg del curs en el marc de l’Escena Pilot, un programa promogut per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i el Teatre Lliure, amb la col·laboració del Consorci d’Educació, que està adreçat a l’alumnat de secundària per promoure el teatre i la creació escènica.

Sorgit en plena pandèmia, l’objectiu d’aquest projecte és que l’alumnat adolescent tingui l’oportunitat de viure una experiència teatral de creació col·lectiva i en un entorn professional. Incorpora sessions de formació al professorat perquè aquest pugui utilitzar els recursos de la tècnica teatral en el seu treball amb l’alumnat més enllà del propi projecte.

Enguany s’ha celebrat la tercera edició del programa, amb la participació de 104 alumnes i 12 docents.