Torna

El professorat orientador dels centres rep formació enfocada al futur del món laboral

26/07/2021

El Consorci Educació, juntament amb Barcelona Activa, aquest estiu ha fet un curs intensiu per a formadors en orientació acadèmica, professional i laboral (FOL i professorat orientador d’ESO), impartit per professionals especialistes en noves ocupabilitats i sectors productius. Aquesta iniciativa forma part del conjunt de mesures i programes que tenen com a finalitat evitar l’abandonament i el fracàs escolar de l’alumnat de la ciutat i fer una orientació amb alt valor afegit enfocada a les noves estratègies de mercat i oportunitats laborals.

En el marc d’aquest curs, de 30 hores de durada i de format virtual, una quarantena de professors de FOL (formació i orientació laboral) d’FP i orientadors en ESO s’han format en les estratègies per conèixer la realitat del mercat de treball actual, les seves tendències i pautes de transformació, com també les oportunitats professionals que genera.

El coneixement d’aquestes eines i tècniques actuals d’orientació i recerca de feina és fonamental per a l’acompanyament en la presa de decisions relacionades amb el desenvolupament acadèmic i professional de l’alumnat. La professionalització del professorat orientador és clau per a l’alumnat.

Aquesta formació se suma als programes propis del Consorci d’Educació de Barcelona que treballen amb l’alumnat per evitar l’abandonament i el fracàs escolar —el Servei d’Orientació Pla Jove, els programes Projecta’t, Enginy, Diversificació Curricular i REPRÈN PRO, i els que es duen a terme amb altres entitats o recursos de la ciutat, com el SOC o Barcelona Activa— i que fan orientació amb alt valor afegit i ajustada al futur del món laboral.

El curs ha estat impartit per l’equip formador de Barcelona Activa i del Consorci d’Educació de Barcelona i per professionals de referència i especialistes en noves ocupabilitats i sectors productius.