Torna

Cinc centres de la ciutat participen en el projecte Reskilling, que té com a objectiu reactivar l’ocupació dels sectors estratègics

14/07/2021

L’Escola Oficial d’Idiomes de Barcelona (Drassanes), l’Institut Vall d’Hebron, l’Institut d’Esports de Barcelona, l’Institut de Nàutica i l’Institut Tecnològic de Barcelona fan formació des del mes de juny a persones en situació d’atur o ERTO vinculades a sectors estratègics de la ciutat, com l’economia blava i l’economia de l’esport, dins del projecte Reskilling. És una iniciativa conjunta de Barcelona Activa i el Consorci d’Educació, amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

En el marc del projecte Reskilling, aquests cinc centres d’ensenyaments postobligatoris imparteixen cursos per a l’aprenentatge i la certificació de diferents llengües, prioritàriament l’anglès, i d'actualització de coneixements amb l'objectiu d'augmentar les possibilitats de trobar feina a persones en situació d’atur o ERTO vinculades a sectors estratègics de la ciutat.

Dins d'aquest programa, d’una banda el Reskilling Idiomes s'ofereix diferents nivells per a cada idioma —anglès (de l’A1 al C1), francès (de l’A1 al B1), alemany (de l’A1 al B1), italià (de l’A1 al B1), rus, àrab i xinès— amb l’opció de fer preparació d’exàmens i l’obtenció de certificació de l’anglès.  D’altra banda, al Reskilling Sectorial hi ha cursos específics per als sectors de l’economia blava com la nàutica o la navegació de drons, i de l’economia de l’esport, com la dansa, el fitness, els primers auxilis o la natació per a nadons.

El projecte vol potenciar el coneixement d’idiomes, una de les competències transversals més demanades en el món laboral, sobretot tenint en compte les noves tendències i el context que ha marcat la pandèmia. I també oferir cursos específics per als sectors de l’economia blau i esportiu, amb formacions de curta durada i gratuïtes i que estan impartides en centres de referència i possibiliten l’adquisició de competències professionalitzadores en sectors generadors d’ocupació a la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona, que ha destinat un milió d’euros al projecte a través de Barcelona Activa, ha becat 2.000 persones en situació d’atur o ERTO amb diferents cursos d’idiomes i d’economia blava i de l’esport, per millorar la seva ocupabilitat i la seva capacitat de reinvenció en la vida professional.

El cursos s’ofereixen gratuïtament en format virtual o presencial, tenen una durada de 30 a 100 hores i estan previstos fins a finals del 2021.

Les inscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç: https://treball.barcelonactiva.cat/porta22/es/assetsocupacio/interessos/pagina52896/reskilling-idiomes.do o bé https://treball.barcelonactiva.cat/porta22/es/assetsocupacio/programes/pagina51869/reskilling-activa.do