Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell
Torna

L’Institut Salvador Espriu celebra el seu 25è aniversari

22/06/2021

L’Institut Salvador Espriu aquest curs 2020-21 ha fet 25 anys i ahir ho va celebrar amb un acte festiu i emotiu que va aplegar una bona representació de la seva actual comunitat educativa i dels directors, professors i alumnes que n’han format part al llarg de la seva història.

La trobada, adaptada a les mesures de prevenció de la pandèmia de la COVID-19, va comptar amb la presència de l’actual equip directiu, professorat, alumnat, i antics membres del centre educatiu. L’acte va combinar actuacions musicals d’alumnes i exalumnes amb els parlaments dels quatre directors que ha tingut fins ara l’institut i de Sara Blasi, pedagoga que ha ocupat diversos càrrecs al Departament d’Educació i que va ser la inspectora del centre en el moment de la seva inauguració. També hi van intervenir dues exalumnes que ara són professores del centre.

Durant aquest curs l’institut ha anat realitzant diverses activitats amb alumnat per celebrar els seus 25 anys d'història i ha convidat totes les persones que n’han format part –professorat, alumnat i famílies- a que publiquin el seu testimoni i els seus records del seu pas pel centre al seu perfil de l’Instagram @insespriu. Si les condicions de seguretat del proper curs ho permeten, es planteja fer un acte de celebració que permeti una representació més àmplia de la seva comunitat educativa. 

 

Un quart de segle a Sant Martí

L’Institut Salvador Espriu està situat en el districte de Sant Martí, a la zona de les Glòries del barri del Clot. Va ser inaugurat l’any 1996 i en els seus inicis els impulsors volien anomenar-lo La Farinera, per la fàbrica que hi havia a tocar; i també va proposar-se el nom d’Institut Granada, pel carrer on anirien les noves instal·lacions en els Tallers Generals de Material Mòbil de Renfe.  Finalment, el primer equip directiu va decidir anomenar-lo Institut Salvador Espriu en honor al poeta català.

El curs 1996-1997 el centre va iniciar les classes amb quatre grups de primer d’ESO en una ubicació provisional en mòduls al carrer Lope de Vega. Quatre anys després, el centre va traslladar-se a les noves instal·lacions definitives de la Plaça de les Glòries Catalanes.

L'edifici nou, amb la seva forma característica circular per a evitar el soroll exterior, va ser dissenyat pels arquitectes Ricard Gascón Crespo i Santiago Delàs Malet. Els materials utilitzats van ser formigó, acer, maons, alumini i vidre.

En el curs 2001-02 es va completar el desplegament del centre, amb quatre línies d’ESO, tres de batxillerat a 1r i dues a 2n. El tercer grup de 2n de batxillerat es va assolir el curs 2013-2014 i s’ha mantingut fins l’actualitat.

Des d’aleshores han passat més de 3.000 alumnes per les seves classes i molts professionals de l’educació. El centre s’ha anat adaptant als canvis que la societat ha anat experimentant i ha iniciat nous reptes cada vegada que la comunitat educativa ho ha necessitat.