Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell
Torna

Cinc treballs de centres de Barcelona han estat premiats als VIII Jocs Florals Escolars de Catalunya

18/06/2021

Cinc dels treballs guanyadors dels Jocs Florals de Barcelona han estat guardonats als VIII Jocs Florals de Catalunya que s'han celebrat aquest matí de forma telemàtica. Són escrits d’alumnes de l’Escola Reina Elisenda Virolai, l’Escola Lèxia, l’Escola Sadako, l’Escola Àgora i l’Escola Thau.

Els VIII Jocs Florals de Catalunya han reconegut aquest matí als autors i autores dels 15 treballs guanyadors de l’edició d’enguany en un acte virtual que s’ha pogut seguir en directe a través de You Tube. Cinc d’ells van ser premiats el passat 1 de juny als Jocs Florals Escolars de Barcelona.

Els treballs guardonats als Jocs Florals de Catalunya són:

  • B1. Cicle mitjà-Prosa: “En Jan, la Clara i l Màgia del Dibuix”,  del Cicle Mitjà B - Grup ROSA de l’Escola Reina Elisenda Virolai.
  • B2. Cicle Mitjà-Poesia:  “Perspectives”, de l’alumnat de 3r de l’Escola Àgora.
  • E2. Educació Especial d'ESO-Poesia: “Passió pel cinema” de la classe de les Magranes de l’Escola Lèxia.
  • F2. 1r i 2n d'ESO-Poesia: “Assaig de noi a la peixera”, de Guim Bonet de l’Escola Thau.
  • F2. 1r i 2n d'ESO-Poesia : “Com un àngel” de Júlia Fité de l’Escola Sadako.

 

En aquesta edició, per tal d’impulsar la producció de textos escrits en poesia, enguany a cada cicle escolar, s'ha premiat una producció escrita en poesia i una altra en prosa. La categoria del conte il·lustrat està adreçat a tots els alumnes de primària i als alumnes de primària de les escoles d’educació especial. L’objectiu és promoure la creació literària potenciant el treball interdisciplinari des de l'àmbit lingüístic, l’àmbit digital i l’àmbit artístic. 

Com a novetat d’aquesta edició, la prosa i la poesia han format part de les 15 diferents categories del certamen, des d’educació infantil a secundària.

Els Jocs Florals Escolars formen part d’un procés que comença, en una primera fase, amb la participació de l’alumnat als Jocs Florals del seu centre educatiu. Els treballs seleccionats a cada centre participen als Jocs Florals Escolars de districte. En aquesta segona fase, el jurat de cada zona ha seleccionat un treball de cada categoria d’entre tots els presentats, els quals passen a la fase de Barcelona. I alhora, els treballs guardonats a Barcelona passen a ser finalistes als Jocs Florals de Catalunya.

Si voleu conèixer els 5 treballs guardonats als Jocs Florals de Catalunya i la resta dels premiats als Jocs Florals de Barcelona

Llibret dels treballs guanyadors dels Jocs Florals Escolars de Barcelona 2021