Torna

El projecte FADes ofereix assessorament a les famílies amb infants i joves en edat escolar

21/12/2020

El projecte FADes posa a disposició de les famílies amb menys coneixements TIC un servei d'assessorament digital que les vol ajudar a resoldre els dubtes que els genera la connexió online amb l’escola i a familiaritzar-se amb els diferents entorns d’aprenentatge dels centres educatius. Aquest ajut pot ser virtual o presencial a dos ateneus de fabricació digital - la Fàbrica del Sol, a Ciutat Vella, i l’Ateneu de Ciutat Meridiana, a Nou Barris- i es fa en diferents idiomes (català, castellà, àrab, urdú, amazic anglès i francès).

El projecte FADes (Famílies Assessorades Digitalment) posa a disposició de la comunitat escolar un equip de quatre fades digitals, que de manera física o telemàtica, ajudin a les famílies amb pocs coneixements TIC a resoldre els dubtes que els genera la connexió online amb l’escola, acompanyar-los en els processos d’accés i connexió amb els centres o a moure’s en els diferents entorns i eines d’aprenentatge que utilitzen a classe, com ara Google suite o Moodle.

Es tracta d'un projecte pilot que s’emmarca en el Pla de Xoc d’Inclusió Digital Municipal, que pretén garantir la capacitació TIC i la igualtat d’oportunitats en l’actual context de crisi social i econòmica, i que l'Ajuntament de Barcelona l'ha impulsat en col·laboració amb el Consorci d’Educació de Barcelona.

El projecte es desenvolupa a la Xarxa d’Ateneus de Fabricació Digital  i ofereix a les famílies o als joves l’opció de rebre acompanyament per a l’ús de dispositius i entorns digitals. Aquesta mentoria es pot rebre o bé de forma virtual o bé de manera presencial en els ateneus de fabricació de Ciutat Meridiana, a Nou Barris, i la Fàbrica del Sol, a Ciutat Vella.

 

Assessorament en català, castellà, àrab, urdú, amazic anglès i francès

Les Fades tenen competències digitals i formatives, però tant o més important per garantir que el servei arriba a tothom, tenen competències comunicatives, ja que parlen català, castellà, àrab, urdú, amazic anglès i francès. Estan disponibles per resoldre dubte en horari  de matí i de tarda els dilluns, dimarts, dijous i divendres, així com els caps de setmana.

El projecte pilot engega ara amb l’objectiu de veure la seva acceptació i ús per part de les famílies i les escoles. El Consorci d’Educació de Barcelona està col·laborant activament en la tasca de donar a conèixer el servei a les famílies que més ho necessiten i que son, a la vegada, a les que costa més accedir i que requereixen d’un acompanyament més proper per part dels centres, els docents o els agents socials per a convèncer-los de fer-ne ús.

El disseny, implementació i coordinació del projecte va a càrrec de WARKS, una marca educativa fundada per docents i amb una amplia experiència en la innovació pedagògica i els projectes socials.

Per accedir al servei cal demanar cita prèvia trucant al 652 453 830 o enviant correu a miquel@warks.es.

A nivell de garanties sanitàries, i per garantir el compliment del Procicat sobre les activitats presencials per a centres escolars o projectes d’intervenció socioeducativa, les FADES presencials només atenen a unitats familiars d’una en una, i això fa que no se superin el màxim de 6 persones establert.