Torna

El programa English Tools s’incorpora en horari lectiu als cicles d’FP que no tenen anglès com a mòdul formatiu

02/11/2020

Més de 500 alumnes de cicles d’FP de grau superior de 12 centres de la ciutat participen aquest curs en la segona edició del projecte English Tools, un programa que impulsa l’anglès tècnic entre l’alumnat de formació professional. Com a novetat, el projecte s’incorpora a l’horari lectiu i  s’adreça a estudiants dels cicles formatius de l’àmbit de la indústria que no tenen l’anglès com a mòdul formatiu.

El programa English Tools, impulsat pel Consorci d’Educació de Barcelona en col·laboració amb l’Escola Oficial d’Idiomes Barcelona Drassanes, vol promoure la millora de la competència en expressió, interacció i comprensió oral en llengua anglesa de l’alumnat de grau superior de Química, Informàtica, Imatge i So, Electricitat i Electrònica  i Instal·lació i manteniment.

Aquest projecte es va posar en marxa el passat curs 2019-2020 com a prova pilot fora de l’horari lectiu, amb l’objectiu de pal·liar la manca de competències lingüístiques en anglès dels professionals d’aquestes famílies quan ingressen en el mercat laboral.

Enguany, com a novetat, el programa s’adreça a l’alumnat dels cicles d’aquestes famílies professionals que no tenen l’anglès com a mòdul formatiu i hi participen 500 alumnes de formació professional de 12 centres educatius de la ciutat. Dins el programa English Tools aquest alumnat cursa mòduls en anglès amb el suport d’un especialista que els dóna suport en l’elaboració de discursos orals, en la presentació de material escrit i en la preparació de converses de contingut tècnic en anglès.

En el projecte professorat de l’Escola Oficial d’Idiomes expert en el treball de l’oralitat actua com a assessor lingüístic per donar suport en els mòduls formatius impartits en metodologia AICLE. El programa té una formació adreçada al professorat per tal de facilitar la interacció amb aquest/a assessor/a lingüístic/a per cocrear activitats que es facilitaran conjutament a l’aula.

Els centres educatius de la ciutat que participen en aquesta segona edició del programa English Tools són:

Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV)

Institut Joan d'Àustria

Escola del Treball

Institut de la Mercè

Institut Pedralbes

Institut La Guineueta

Institut de Nàutica

Institut Poblenou

Institut Narcís Monturiol

Institut Rambla Prim

Institut Jaume Balmes

Institut Tecnològic de Barcelona