Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

Un projecte de l’Escola Cervantes i l'Associació Riborquestra guanya la beca 2020 Carles Capdevila

09/10/2020

El projecte "Tàndem pel dret universal a la música” de l’Escola Cervantes i l’Associació Riborquestra, del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de Ciutat Vella, ha estat el guanyador de la beca 2020 Carles Capdevila, impulsada pel diari ARA i la Fundació La Caixa. El projecte ha estat seleccionat entre les 52 propostes presentades en aquesta tercera edició del premi, que tenien la inclusió com a fil conductor.

Des de fa 10 anys l’Escola Cervantes i l’Associació Riborquestra treballen conjuntament en el projecte “Tàndem pel dret universal a la música” amb una activitat extraescolar que vol garantir l’accés equitatiu de l’alumnat a la pràctica artística i donar la oportunitat a tothom de tocar un instrument.

L'Escola Cervantes és una escola del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de Ciutat Vella on hi conviuen persones de cultures i llengües molt diferents. Un dels seus objectius cabdals és col·laborar amb les entitats del barri i treballar per la igualtat d’oportunitats de tot l'alumnat, objectius que comparteix amb la Riborquestra. Una orquestra comunitària i intergeneracional ubicada al barri que vol oferir nous recursos a l'entorn i a les persones que l'habiten mitjançant l'aprenentatge artístic. Vol ser una eina que fomenta el creixement personal dels infants i joves i que contribueix a l'apoderament de la seva comunitat mitjançant l'aprenentatge dels instruments orquestrals i la vinculació amb el seu territori.

 

El “tàndem perfecte” per “universalitzar el dret a la música i garantir la igualtat d’oportunitats”

Ahir a la tarda la directora de l’Escola Cervantes, Magda Martí, i Nil Barutel, de l’Associació Riborquestra, van recollir el premi en un acte restringit al Cosmocaixa (enllaç), on es van definir com el “tàndem perfecte” per “universalitzar el dret a la música i garantir la igualtat d’oportunitats” en “un aprenentatge que sovint és molt elitista i no està a l’abast de tothom".

Magda Martí va explicar que per a l’Escola Castella la música és l'eina per incloure tots els alumnes en un mateix projecte i alhora millorar l'entorn d'un barri, el de Ciutat Vella, "excepcional". Gràcies als 20.000 euros de la tercera beca Carles Capdevila, tots els alumnes del centre podran aprendre a tocar un instrument i participar en la Riborquestra. Serviran per "universalitzar el dret a la música" i incloure en l'horari lectiu el que ara és una activitat extraescolar. Tant per a l'escola com per a l'orquestra el premi és un "reconeixement a l'esforç, a la constància, al treball conjunt".

Més informació:

L'ARA i la Fundació La Caixa entreguen avui la beca Carles Capdevila a l'educació inclusiva (Diari Ara, 7/10/2020)

L'Escola Cervantes de Barcelona guanya la tercera beca Carles Capdevila (Diari Ara, 9/10/2020)

 

Facebook Twitter Linkedin Pinterest Mail