Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

27 artistes aterren a 24 instituts de la ciutat en la 12a edició del programa EN RESIDÈNCiA

01/10/2020

Aquest curs 2020-21 els processos creatius de 27 artistes arribaran a 400 estudiants d’ESO de 24 centres de la ciutat, amb la col·laboració de 40 docents, en el marc de la 12a edició del programa de creació contemporània ‘EN RESIDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona’. Com a novetat, enguany s’incorporen per primera vegada al projecte l’Institut Escola El Til·ler i l'Institut Vapor del Fil.

'EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona’ és un projecte de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) que introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants. Ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, proposa als artistes que concebin una obra específicament pensada per ser duta a terme juntament amb un grup d’estudiants d’educació secundària obligatòria (ESO). Al llarg de tot el curs i dins l’horari lectiu, els alumnes participen en la seva concepció i realització.

És un programa de suport a l’educació artística, orientat a sensibilitzar i educar en la percepció, comprensió i gaudi de les arts, com a factor clau pel desenvolupament cultural de la ciutat. Parteix de la necessitat de vincular la creació artística i l’educació, tant per acostar l’art als joves com per generar noves metodologies i nous modes d’aprenentatge en el context de l’educació secundària.

Al llarg de les 12 edicions d’EN RESiDÈNCiA, s’han desenvolupat ja 146  residències, en 50 instituts, el que suposa quasi tres quartes parts del total de centres de Barcelona, amb 166 artistes, 180 docents i 2550 joves.

Els 24 centres que participen en aquesta 12a edició del programa han estat seleccionats mitjançant la convocatòria unificada de programes del Consorci d'Educació i són els instituts Martí Pous, Pedralbes, Narcís Monturiol, Vapor del Fil, Vall d’Hebron, Barri Besòs, Salvador Espriu, Joan Fuster, Jaume Balmes, Poeta Maragall, L’Alzina, Lluís Domènech i Montaner, Milà i Fontanals, Verdaguer, Bernat Metge, Juan Manuel Zafra, Doctor Puigvert,  Montjuïc, Moisès Broggi, Josep Comas i Solà, Maria Espinalt i els instituts escola Antaviana, el Til·ler i Trinitat Nova.

Els creadors participants en aquesta edició són Jorge Albuerne, Sarah Anglada i Linn Johansson, Consuelo Bautista, Paula Bruna, Svantje Bußhoff, Viviane Calvitti, David Climent, Carla Farreny i Marta Vilardell, Jordi Ferreiro, Raquel Friera i Xavier Bassas, Eulàlia Garcia Valls, Llàtzer Garcia, Clara Gassull, Juliane Heinemann, MANS O, Ricardo Pérez-Hita, David Proto, Eulàlia Rovira, Anna Irina Russell, Arnau Sala, Silvia Sant, Julia Spínola, Troposfera.xyz i Marc Villanueva.

Pel que fa als equips de mediació, EN RESiDÈNCiA es desenvolupa amb el comissariat i la coordinació d’ entitats específicament orientades a les interseccions entre educació i cultura ( A Bao A Qu, L’Afluent,  Experimentem amb l’Art, Transductores);  equips educatius de museus ( Fundació Joan Miró de Barcelona, Museu Nacional d’Art de Catalunya, MACBA-Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Museu del Disseny i Born Centre de Cultura i Memòria) i d’equipaments culturals ( Mercat de les Flors, Teatre Lliure); i equips de Fàbriques de Creació ( Graner, Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia, La Central del Circ, La Caldera – Les Corts) i d’espais de creació independents ( Antic Teatre, La Poderosa).   

Facebook Twitter Linkedin Pinterest Mail