Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

Comença la distribució de les beques menjador a l'alumnat mentre duri l’aturada de classes per la COVID-19

24/03/2020

Aquesta setmana comença la distribució de les targetes moneder als 30.000 alumnes beneficiaris a Barcelona de les beques menjador mentre duri l'aturada de classes per la COVID-19. Per a fer-ho, el Consorci d’Educació contactarà amb cada una de les famílies per concretar l’entrega de la seva targeta. La distribució de la targeta s’iniciarà a 45 escoles i anirà arribant de forma progressiva a la resta de centres de la ciutat.

El Consorci d'Educació començarà a distribuir durant aquesta setmana les targetes moneder  per als 30.000 alumnes beneficiaris de beques menjador. El Consorci i l'Ajuntament de Barcelona han acordat, consultant amb algunes direccions dels centres, iniciar la distribució de la targeta en un primer moment a 45 escoles de la ciutat.

El Consorci contactarà amb cada una de les famílies per concretar l’entrega de la targeta. Les famílies han d’esperar que es contacti amb elles per poder rebre la targeta. Progressivament, s'anirà contactant amb la resta de centres de la ciutat per anar concretant el procediment d'entrega a les famílies beneficiàries.

L'entrega de les targetes es fa seguint els protocols de seguretat establerts per les autoritats sanitàries, en concret l’Agència de Salut Pública de Barcelona, i en el marc de l’acord que el Departament d'Educació i el de Treball, Afers Socials i Família van signar amb La Caixa per garantir les beques menjador a tots els beneficiaris del curs 2019-2020 a través de la distribució de targetes moneder a tot Catalunya durant els dies que duri l'aturada de classes que es va iniciar el divendres 13 de març, per tal de limitar la propagació de la COVID-19.

La primera càrrega que es fa a la targeta correspon als 10 primers dies lectius decretats inicialment, amb un import de 4 € per dia. La targeta s'anirà recarregant quinzenalment segons augmentin els dies de confinament, per assegurar que durant tot aquest període sense classes tots els beneficiaris de la beca menjador podran fer-ne ús.

A Barcelona, l’entrega de les targetes moneder es farà en els patis dels centres educatius a través de treballadors públics voluntaris que lliuraran, en el dia i hora convinguts i prèvia identificació, la targeta moneder. A aquelles famílies per a les quals no sigui imprescindible disposar de la targeta en aquest moment, se’ls ofereix recollir-les en el seu centre educatiu quan aquest torni a obrir i garantint l’import total de l’ajut.  

El protocol d'entrega de targetes moneder ha estat validat pel Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) des d'on es coordinen tots els agents i l'operatiu desplegat a la ciutat. Aquest protocol es podrà anar adaptant a les diferents realitats que puguin produir-se en la situació d'emergència sanitària, i respon a la necessitat d'atendre a la població, i en aquest cas l'alumnat, més vulnerable.

La mesura tindrà efecte fins que es suspenguin les actuacions preventives extraordinàries adoptades en el marc de l’activació del Pla d’Actuació del PROCICAT per malalties emergents amb motiu de l’emergència sanitària de la COVID-19. Així es vol assegurar als infants més necessitats poder continuar disposant de l’ajut del menjador tot i el confinament i mentre duri l’aturada de classes per la pandèmia.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail