Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

El projecte educatiu de l’Institut Quatre Cantons, guardonat als Premios GSD Innova

30/01/2020

L’Institut Quatre Cantons ha estat guardonat amb el primer premi de la modalitat de centres educatius en la VII edició dels Premis GSD Innova, que reconeixen els projectes més innovadors de l’Estat Espanyol. L'equip directiu va rebre el premi juntament amb la resta de centres premiats en un acte que es va celebrar a Madrid el passat 23 de gener.

El treball “Un currículo competencial para adolescentes del siglo XXI” que explica el projecte educatiu de l’Institut Quatre Cantons ha estat guardonat amb el 1r premi de la modalitat de centres educatius als Premis GSD Innova. Uns premis que reconeixen els projectes més innovadors dels centres educatius de l’Estat Espanyol i les propostes que desenvolupen noves eines per millorar l’aprenentatge acadèmic i social de l’alumnat en la societat actual.

Del projecte de l’Institut Quatre Cantons el jurat del premi ha valorat “la seva visió de l’educació com a eina de desenvolupament humà més enllà del currículum establert, posant-lo al servei de les persones. I alhora, haver utilitzat el treball transversal per competències, apropant el centre a la realitat social i per aprofitar la riquesa de l’entorn per generar aprenentatges valuosos i significatius en un institut”.

 

Un projecte innovador que busca alternatives a l'educació

L'Institut Quatre Cantons és un centre de secundària públic del Poblenou que des dels seus inicis, al curs 2011-2012, ofereix un projecte innovador que busca alternatives a l'educació dels ciutadans del segle XXI, amb la personalització de l’educació en un context d'aprenentatge profund i competencial. El treball globalitzat és l’eix central del seu projecte educatiu, que posa l'organització escolar al servei del desplegament d'aquestes idees i promou la introducció d'una visió alternativa dels continguts escolars, de les agrupacions, dels espais, de la gestió de l'aula, dels rols dels diversos agents participants, del paper de l'entorn en la funció educadora de la institució... 

L’equip directiu de l’institut va rebre el premi en el marc de l’acte de la VII edició dels Premis GSD Innova que es va celebrar a Madrid el passat dijous 23 de gener, juntament amb els altres centres educatius guardonats, com el CEIPSO Miguel de Cervantes de Alcorcón (Madrid) i el CEIP Torre Águila de Barbaño (Badajoz), i una nombrosa representació d’autoritats d’àmbit estatal procedents del món educatiu, social i cultural.

 

Una institució educativa innovadora de caràcter laic

El Premio Nacional Fundación GSD Educativa està convocat per la Fundació Gredos San Diego, una institució educativa de caràcter laic que pertany a una cooperativa de treball associat que aposta per a l’èxit educatiu. El seu ideari fomenta la tolerància i la llibertat d’idees i promou valors educatius basats en el respecte a la dignitat humana i l’interès pel descobriment i l’estudi en els camps científics i humanístics.

En la convocatòria  del premi està oberta als equips de personal docent i no docent de centres educatius públics, concertats i privats d’àmbit estatal que imparteixen formació reglada de 0 a 20 anys (educació infantil, primària i secundaria, batxillerat o formació professional i educació especial). En dues modalitats. La modalitat 1, en la qual l’Institut Quatre Cantons ha estat guardonat amb el primer premi, està adreçada a projectes educatius desenvolupats per docents que treballen directament en l’aula d’educació reglada i ofereix un primer de 7.000 euros, un segon de 4.500 i un tercer de 2.500. I a la modalitat 2 s’hi poden presentar projectes educatius que suposin un punt de trobada docent i professionals d’altres sectors de la comunitat educativa per millorar, desenvolupar, ampliar o complementar el projecte educatiu de centre.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail