Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

El CFA Freire arriba als 40 anys sent un motor pedagògic i cultural a Nou Barris

20/12/2019

El centre ha estat un referent en l'educació d'adults en el barri de Verdum i ha participat de la seva vida cultural· Ofereix ensenyaments secundaris, proves d'accés a CFGS, proves d'accés universitari, idiomes, informàtica són els estudis que des de fa quatre dècades s'imparteixen en el Centre de Formació de Persones Adultes Freire.

El Centre de Formació d'Adults Freire (Via Favència, 254) va celebrar ahir a la tarda una emotiva festa commemorativa del seu 40è aniversari amb una taula rodona i música. En la taula rodona, "L'educació d'adults a Nou Barris", s'hi va parlar sobre l’educació a Nou Barris des de diferents perspectives i punts de vista i va estar protagonitzada per tres persones vinculades amb el centre: l'antiga directora Imma Barriendos, l'alumne del curs passat Joan Antoni Villar i el coordinador actual d’escoles d’adults del Consorci de Barcelona Emili Pérez. Desprésva tenir lloc l'actuació musical de Daniela Cerdà i un pica pica amb pastís final.

 

40 anys d'educació d'adults al barri de Verdum

El nom de l’escola és en homenatge a Paulo Freire, pedagog que es va interessar per l’educació permanent d’adults i va crear un mètode innovador per a l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura que s’ha aplicat amb èxit en innumerables campanyes d’alfabetització.

Els orígens del centre es remunten al 1971 quan un grup de dones van iniciar un projecte d’escola a les seves pròpies cases. Va ser durant el curs 1977-1978 quan es va aconseguir ser escola pública i tenir una mestra pagada per l’Administració. Al març de 1979, al solar que van cedir a l’Ajuntament les religioses de Luz Casanovas, es va començar a aixecar l’edifici de l’actual Escola Freire. En el curs 1980-1981 va començar a funcionar amb normalitat donant resposta a les necessitats educatives de les persones adultes de la zona.

El centre ha estat també un motor cultural del barri, impulsant activitats i espectacles de gran qualitat. L’escola ha anat evolucionant i adaptant la seva oferta a les noves necessitats formatives de la població, oferint tot un ventall de cursos: alfabetització, certificat d’estudis, secundària, informàtica, anglès, català, preparació per a les proves d’accés a cicles formatius i universitat. A més també és un centre acreditador ACTIC - de competències en tecnologies de la informació i la comunicació- i seu de les proves lliures per a obtenir el graduat en educació secundària.

En l'actualitat imparteix diferents tipus d'ensenyaments per a adults, des del graduat en ESO, fins a les proves d'accés als Cicles Formatiu Grau Superior i a la Universitat, a més d'idiomes com català, castellà, anglès, i informàtica i activitats complementàries.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail