Noticies

Torna

L'Escola Àngels Garriga, 50 anys treballant per la renovació pedagògica

27/11/2019

Aquesta setmana l'Escola Àngels Garriga ha començat els actes de celebració del seu 50è aniversari amb la presentació d'un llibre que recull el seu mig segle d'història. Situada al districte d'Horta-Guinardó, l'escola s'ha mantingut sempre fidel a l'essència dels seus inicis: compromesa amb la renovació pedagògica, inclusiva, respectuosa amb l’infant i oberta a l’entorn

La celebració del 50è aniversari de l'Escola Àngels Garriga va arrencar ahir al vespre amb la presentació d’un llibre que recull el seu mig segle de vida, "Àngels Garriga, 50 anys", i una exposició de fotografies de la història de l’escola que es podrà veure al Casal Font d'en Fargues fins al 18 de desembre.

En el marc de la presentació del llibre -que inicialment estava previst al Casal Font d'en Fargues però les fortes pluges no ho van fer possible- es va fer una taula rodona moderada per l'actual directora, Rosa Maria Agramunt, amb la participació de la presidenta de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, Francina Martí, i altres exdirectors i exdirectores del centre com Enric Lahoz i Concepció Melendres. A l'acte, que també va comptar amb actuacions musicals d'exalumnes de l'escola, hi va assitir una nombrosa representació del seu present i el passat,  entre la qual hi havia l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

A més de l’exposició “La petjada de l’escola en imatges” que es pot veure al Casal Font d’en Fargues, l'escola també ha programat altres activitats per celebrar el seu 50è aniversari. En les properes setmanes es farà la cantata de Nadal, un cinefòrum, un sopar d'exalumnes i una passejada guiada pel districte.

 

50 anys d'escola pública, catalana i de qualitat

L’Escola Àngels Garriga es va fundar en el 1969 com a cooperativa de famílies i més tard s’hi van incorporar els mestres. Al 1987 es va integrar a la xarxa pública després de molts anys de lluita i de formar part del Col·lectiu d'Escoles per l'Escola Pública Catalana (CEPEPC), conjuntament amb altres escoles, que reivindicava una escola “pública, catalana i de qualitat.”

L’escola ha mantingut al llarg dels anys l’essència que la caracteritza: una relació propera i de respecte amb l’infant, una escola que creu fermament amb la inclusió de tots els seus alumnes, oberta a l’entorn i ja des dels seus inicis, compromesa amb la renovació pedagògica. En els 50 anys d'història de l'Escola Àngels Garriga, també han jugat un paper molt important les famílies, que l'han acompanyat durant tot aquest temps.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail