Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

La 10ª edició dels premis FPEMPRÉN guardona els projectes de 8 centres de la ciutat

21/06/2019

La 10ª edició premis FPEMPRÉN ha guardonat projectes de 8 centres educatius de la ciutat: l’Institut Poblenou, l’Institut Joan Brossa, l’Institut de Nàutica de Barcelona, l’Institut Anna Gironella de Mundet, l’Escola Solc Nou, l’Escola Pia Nostra Senyora, l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona i l’Escola Sagrat Cor Sarrià.

Els 10 centres van rebre els premis en l’acte de lliurament de la 10a edició dels PREMIS FPEMPRÈN que va tenir lloc el 18 de juny al Caixafòrum amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Social Business City Barcelona.

Els projectes guardonats en aquesta edició han estat escollits entre un total de 86 projectes presentats en la 1a fase, dels quals 73 han passat a la fase final del concurs, corresponents a 33 centres d’FP de la ciutat de Barcelona i de la seva àrea metropolitana, amb la participació d’un total de 259 alumnes.

Tots els participants van rebre un diploma de reconeixement per la seva implicació i esforç i la possibilitat de rebre un curs de formació i acompanyament per Barcelona Activa i una visita a la Cambra de Comerç de Barcelona, SECOT i Seed&Click.

 

Els projectes de centres de la ciutat guardonats en les diferents categories són:

Premi Energia, sostenibilitat i medi ambient

 • InApp de l’Institut Poblenou. Autors: Joaquim Codina i Amós Pérez (CFGS Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma). Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Superior.

Breu descripció: una aplicació que adverteix als cossos de bombers de possibles inundacions que hi poden haver a les comarques de Catalunya.

Premi Salut, esport i benestar

 • Meteochair, de l’Escola Solc Nou.  Autors:  l’Adrià Gómez, Laura García, Xavier Auré i Itziar Millán (CFGM Farmàcia i Parafarmàcia) . Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Mitjà

Breu descripció: Empresa que dissenya diferents complements adaptables a una cadira de rodes convencional amb la finalitat de millorar i facilitar el dia a dia de les persones amb mobilitat reduïda.

 • Planta de radiologia per un hospital públic, Radiology Services de l’Escola Pia Nostra Senyora. Autores: Judith Bouzas, Neus Humà, Yvet Rodriguez, Marc Ruiz i Gerard Roig (CFGS Diagnòstic per la imatge). Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Superior.

Breu descripció: Empresa de serveis en l’àmbit del radiodiagnòstic que es centra en l’eficiència de les llistes d’espera alhora que proporciona un servei adaptat a la unitat de mama.

 

Premi Educació, cultura i lleure

 • BookEater, de l’Institut Joan Brossa. Autors: Conrad Cortinas, Sara Gomes, Kacper Pawlowski, Shubham Sharma i Crismeli Belén  (CFGM Activitats Comercials). Projecte guanyador del cicle formatiu de grau mitjà.

Breu descripció: App de lectura per a joves i adolescent que interactua amb els lectors per tal de mantenir l’interès pel llibre.

 • Melody, de l’ Institut de Nàutica de Barcelona. Autores: Cristina Moreno i Yanira Pérez (CFGS Ensenyament i Animació Socioesportiva). Projecte guanyador del cicle formatiu de grau mitjà

Breu descripció: Creació d’una taula de Paddle Surf en la que s’incorpora un altaveu aquàtic.

 

Premi Hoteleria i turisme

 • CREPITAR de l’ Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona. Autor: Iván Gámiz (CFGS Direcció de Cuina i Direcció en Serveis de Restauració). Projecte guanyador del cicle formatiu de grau superior.

Breu descripció: Creació d’un grill-bar amb oferta lúdica i gastronòmica de tapes que es basen en la cocció amb llenya i carbó.

Premi Indústria

 • GoodGel de l’Institut de Nàutica de Barcelona. Autors: Kilian Sanmartí i Gerard Morgadanes (CFGM Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo). Projecte guanyador del cicle formatiu de grau mitjà:

Breu descripció: Producció sostenible de glaçons de gel de diferents gustos per complementar les begudes i els combinats.

 • Bioko Health Laboratory de l’ Escola Pia Nostra Senyora. Autors: Òscar Romagosa, Xavier Clos, Roger Fontanals, Carles Madurga i Jan Hagenaers (CFGS Laboratori Clínic i Biomèdic). Projecte guanyador del cicle formatiu de grau superior

Breu descripció: Creació d’un laboratori mòbil d’anàlisi i diagnòstic d’agents patògens a l’aigua de Guinea Equatorial amb la finalitat d’evitar l’elevat nombre de morts a causa de la contaminació de l’aigua.

 

Premi Economia social i solidària

 • Disabled World de l’ Escola Sagrat Cor Sarrià. Autores: Marta Vall, Carla Romero, Blanca Rusiñol i Paula Padilla (CFGM Atenció a Persones en Situació de Dependència). Projecte guanyador del cicle formatiu de grau mitjà:

Breu descripció: Plataforma que ofereix serveis a empreses, centres educatius i famílies que tenen com a objectiu la millora de l’autonomia de persones amb diversitat funcional.

 

Premi Emprenedor

 • MECHANICAL ROLLER de l’Institut Anna Gironella de Mundet. Autors: Isaac Márquez, José Miguel Segura i Marcos Vargas (CFGM Manteniment Electromecànic). Projecte guanyador del cicle formatiu de grau mitjà.

Breu descripció: Adaptació de l’estructura d’una màquina de costura per a persones amb problemes de mobilitat en extremitats superiors.

 • TRIKDRIF MOTORS de l’Institut Anna Gironella de Mundet. Autors: David Castillo i Alex Castro (CFGM Manteniment Electromecànic). 2on projecte guanyador del cicle formatiu de grau mitjà.

Breu descripció: Empresa que dissenya, munta i comercialitza els seus propis models de patinets elèctrics, amb l’opció de que puguin ser totalment personalitzats.

 • DUETTO Estudio Textil de l’Escola Massana. Autores: Allison Brown i Adriana (Civit CFGS Art Tèxtil). Projecte guanyador del cicle formatiu de grau superior.

Breu descripció: Empresa que es dedica a la creació artesanal d’estampats atemporals i dissenys tèxtils personalitzats inspirats en la botànica.

 

 

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail