L'Escola Antoni Brusi, 40 anys arrelada a l'entorn i amb la confiança de les famílies
05/05/2019La comunitat educativa de l’Escola Antoni Brusi ha celebrat la cloenda del 40è aniversari, acompanyada d'alumnes, famílies i mestres que han estat amb anterioritat a l'escola i una bona representació de les institucions i entitats que hi treballen ben a prop.
L’Escola Antoni Brusi va celebrar ahir la cloenda del seu 40è aniversari amb una festa amb molta música, diversos tallers i activitats (pintura, màgia, xapes, imans…) i visites guiades. Al llarg de tot el matí va aplegar una bona representació de la seva comunitat educativa actual i d’alumnes, famílies i mestres que hi han passat al llarg dels seus 40 anys de vida. A més de moltes persones que hi treballen o han treballat de prop des de les seves institucions i entitats: el Consorci d’Educació, Districte, la Inspecció, el Consell Escolar de Sant Martí…
Una escola arrelada al barri
L’Escola Antoni Brusi és un centre de dues línies que es va inaugurar el 15 d’abril de 1978, després de la lluita de les famílies del barri per poder gaudir d’una escola pública. En un primer moment es va anomenar Grupo Escola Wellington i posteriorment va rebre el seu nom actual, CEIP Antoni Brusi.
És una escola molt arrelada al barri que sempre ha rebut la confiança de les famílies del seu entorn. El seu projecte educatiu ha anat evolucionant i millorant i amb el canvi de segle es va plantejar un Pla per la Millora de la Qualitat educativa amb tres pilars: la tecnologia, la música i la llengua anglesa. Ha participat en diversos plans d'innovació relacionats amb a llengua anglesa i està compromesa amb el medi ambient. Per aquest motiu des del 2004 participa en el programa Agenda 21 de l'Ajuntament de Barcelona, que actualment Escoles més sostenibles.
Un aprenentatge més competencial i global
En els darrers tres anys, i amb el suport de la Xarxa d'escoles i instituts de la zona, l’AEX (Aprenem en Xarxa), ofereix al seu alumnat un aprenentatge més competencial i global, tenint en compte els set principis de l'aprenentatge.
Aquest és el tercer curs que dins de l'horari lectiu ha incorporat una franja horària a tots els nivells d'espais d'Aaprenentage, en el que es barregen alumnes de diferents edats i es fa un tractament global de l'aprenentatge, emocionant i encuriosint cadascun dels alumnes. Tot això sense deixar de banda aquells aspectes com el tractament de la llengua anglesa i la preocupació per les persones, què senten i com se senten. El diàleg és una eina important entre alumnes i entre alumnes i mestres.
En l'actualitat l’escola participa en els programes Eines per al canvi, #aquíproubullying, projectes de recerca i científics amb ICM i el Zoo de Barcelona, a més d'altres solidaris com la cooperació amb l'Associació AFNE.