Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

L'Escola Concepción Arenal celebra mig segle sent un dels referents d'integració a Besòs-Maresme

30/04/2019

L'Escola Concepción Arenal ha celebrat aquesta tarda el seu 50è aniversari amb música, teatre i dansa, envoltada de tota la seva comunitat educativa i dels representants de les institucions i entitats que l'han acompanyat en la seva trajectòria: el Consorci d'Educació i els serveis educatius, el Districte de Sant Martí, el Pla de Barris, la inspecció educativa,...

L'escola va ser inaugurada l'any 1969 i és un centre públic d'una línia d'educació infantil i primària (3-12 anys) ubicat al Barri Besòs del districte de Sant Martí. És una escola que al llarg dels seus 50 anys de vida ha anat rebent onades de persones que venien a Catalunya per començar una nova vida. És per aquest motiu que treballa per la integració, per l'equitat educativa i per posar en valor la seva diversitat cultural. Una escola oberta a les famílies, a les que els hi ofereix espais per compartir i diversos tallers i activitats d’aprenentatge.

Des del curs 2013-2014 l’Escola Concepción Arenal ha implantat, juntament amb la propera Escola Eduard Maquina, el Projecte Integral per a l'Èxit Educatiu, que ha servit per millorar en aspectes com l'equitat social, garantint que tot l'alumnat dini a l'escola i participi a les activitats de tarda, i fomentant un model d'educació a temps complet. Amb aquest objectiu, la jornada lectiva es desenvolupa al llarg dels matins fins al migdia i el servei i l’espai de menjador són una activitat educativa que l’equip de mestres comparteix amb l’alumnat i afavoreixen la seva participació en les activitats de tarda que, tot i que són fora de l’horari lectiu, estan integrades en el seu projecte educatiu (artístiques, teatre, ràdio, cant coral, escacs, esports, projecte MUSE).

L’escola aprofita tots els recursos del seu entorn per continuar oferint activitats i tallers per a garantir oportunitats educatives al seu alumnat: el projecte Menja Llibres, el programa Èxit amb l’Institut Barri Besòs, l’Espai Educatiu de la Creu Roja i el projecte d’aprenentatge de les llengües àrab i urdú.

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail