Torna

S'amplia l'oferta educativa pública a Sants-Montjuïc amb l'edifici del centre concertat Sant Vicenç de Paül

10/01/2019

L’antiga Escola Sant Vicenç de Paül permetrà la creació d'un nou institut escola a Sants-Montjuïc -que serà fruit de la transformació de l’Escola Miquel Bleach i de l’Institut Joan Corominas- i el creixement de l’oferta pública d’educació infantil i primària de la zona.

El president del Consorci d'Educació de Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray, i Ia vicepresidenta del Consorci d'Educació han anunciat aquest matí, en roda de premsa, la recuperació de l’equipament del centre concertat Sant Vicenç de Paül, que va tancar les portes el curs passat. 

Aquest nou equipament permetrà crear l’Institut Escola, que és fruit de la transformació de l’Escola Miquel Bleach i de l’Institut Joan Corominas, i donarà resposta a la necessitat de places públiques d’educació infantil i primària en el districte, oferint continuïtat al projecte pedagògic de l'Escola Miquel Bleach a la secundària. Aquest centre actualment ofereix un línia de P3 fins a 6é i té un projecte educatiu innovador vinculat a l’art i el patrimoni artístic com a resultat de la seva col·laboració amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) en el marc del projecte Escoles Tàndem.

 El proper curs l’Institut Escola ubicarà dos grups de P3 i dos de primer d’ESO als nous espais de Sant Vicenç de Paül i la resta dels cursos d’educació infantil i primària s’impartiran en l’edifici de l’Escola Miquel Bleach.

El nou equipament anirà acollint de forma progressiva l’educació infantil i la secundària fins que el curs 2022-2023 tot l’institut escola es traslladarà definitivament a l’edifici de l’actual Institut Joan Corominas. Aquest institut el proper curs no oferirà primer d’ESO i anirà disminuint gradualment la seva oferta.

 De cara al proper curs 2019-2020 el Consorci d’Educació farà una inversió de 400.000 euros en l’adequació d’aquest equipament, que ha comptat amb una aportació del districte de Sants-Montjuïc.

La reobertura de l'edifici de l'antiga escola concertada de Sant Vicenç de Paül respon a la voluntat que es va anunciar abans de l'estiu d'ampliar l'oferta pública amb acords amb centres concertats. Amb aquesta iniciativa també es garanteix la continuïtat dels serveis que van iniciar les Filles de la Caritat al barri, fruit de la solidaritat col·lectiva, i passa a ser un dret garantit per l’administració mitjançant el Consorci d’Educació.

 

 Les Filles de la Caritat al barri

L'Escola Sant Vicenç de Paül va estar gestionada fins el curs passat per la Fundació Escola Vicenciana, que va néixer amb la voluntat de donar continuïtat a la tasca educativa de l'ordre religiosa de les Filles de la Caritat, impartint educació infantil i primària des de fa 140 anys.

Des dels seus inicis com a escola, el centre va tenir una forta activitat en la vida social del barri d'Hostafrancs més enllà de l’educativa. Els alumnes rebien menjar i roba i en el 1885 la institució va rebre la Medalla de Plata de la ciutat per ajudar durant una epidèmia de còlera repartint més de 5.000 àpats diaris. Una desena de Filles de la Caritat actualment resideixen en una part de l'edifici

Més informació Nota de premsa