Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

El projecte Menja Llibres arriba a 27 escoles de la ciutat

17/10/2018

Aquest curs 2018-2019 arrenca la segona edició del projecte Menja Llibres a 27 escoles dels barris de la Marina, Roquetes, Zona Nord, Besòs, Bon Pastor i Trinitat Vella. Aquesta iniciativa, que es desenvolupa en horari extraescolar a les biblioteques, vol fomentar el gust per llegir entre els més petits.

El projecte Menja Llibres és una iniciativa que vol fomentar l’adquisició del gust per llegir i està adreçada als infants de segon i tercer de primària, a través de dinàmiques de grup i sessions individualitzades que es fan en horari extraescolar a les biblioteques dels diferents barris. Durant una hora a la setmana, en grups, els nens i nenes que hi participen fan activitats de grup amb monitors, i personalitzades amb voluntaris i voluntàries de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

Aquest projecte ha sorgit de la Mesura de Govern del Projecte Educatiu de Ciutat i del Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona i està impulsat conjuntament per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), el Consorci d’Educació, el Consorci de Biblioteques i els districtes, amb la col·laboració de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

El projecte Menja Llibres es va iniciar en alguns centres durant el segon trimestre del curs passat com a experiència pilot i aquest any arriba a 27 escoles dels barris que participen en el Pla de Barris: la Marina, Roquetes, Zona Nord, Besòs, Bon Pastor i Trinitat Vella.

Els principals objectius del projecte són donar suport al desenvolupament de les competències lectores –i molt especialment a l’adquisició del gust per la lectura– i afavorir la igualtat d’oportunitats i l’equitat, des d’un treball conjunt comunitat-territori-família-escola. També es proposa fomentar la implicació de les famílies com a agents educatius fonamentals, amb accions lligades a enfortir les seves capacitats per acompanyar, estimular i orientar els hàbits lectors de fills i filles, i donar a conèixer les biblioteques com a espai de lectura i d’oci atractius per desenvolupar-hi el gust per la lectura.

Facebook Twitter Linkedin Pinterest Mail