Torna

Les autores d'una de les metodologies que proposen Escola Nova 21 i Xarxes per al Canvi visiten Barcelona

06/11/2017

Linda Kaser i Judy Halber, les dues canadenques que han desenvolupat Espiral d’Indagació, una de les eines metodològiques que proposen Escola Nova 21 i Xarxes per al Canvi als seus centres adherits, són a Barcelona durant dos dies per participar en un seminari i conèixer aquests projectes. Ahir van visitar l’Escola Univers i van participar en un Debat d'Educació de la Fundació Bofill al MACBA sobre la seva eina de transformació educativa.

Linda Kaser i Judy Halber són a Barcelona aquesta setmana, el 6 i 7 de novembre, per participar en el seminari dedicat a l'Espiral d'Indagació, l'eina per a la transformació educativa que han desenvolupat i que és una de les metodologies base de canvi que proposen Escola Nova 21 i Xarxes per al Canvi als seus centres educatius adherits. 

 

Fomentar la curiositat, desenvolupar-la i mantenir-la

L'Espiral d'Indagació és una metodologia construïda sobre conceptes coneguts i pràctiques ja utilitzades pels docents que les canadenques han desenvolupat i posat en  pràctica a Austràlia, Nova Zelanda, Canadà, Anglaterra i Gal·les. Els seus objectius principals són crear les condicions als centres per fomentar la curiositat, desenvolupar-la i mantenir-la.

La proposta vol fomentar en els centres la curiositat i les condicions adients perquè tant aprenents com docents puguin abordar el procés d'aprenentatge des d'una pràctica canviant, reflexiva i innovadora. L'aprenent esdevé un actor principal en el procés, ja que aquest, juntament amb les famílies i les comunitats, ajudarà als docents a identificar els reptes que sorgeixen durant el procés d'aprenentatge. Per dur-ho a terme, s'ha d'estar obert a aprendre i emprendre accions que estiguin fonamentades.

L' Espiral d'Indagació comprèn sis fases pautades i guiades que es van succeint una darrera l'altre per avançar en els canvis.

 

Visita a l'Escola Univers i Debat d'Educació sobre la seva metodologia al CCCB

Ahir les dues canadenques van visitar l'Escola Univers per  veure in situ una de les sessions en un dels centres que formen part del programa Xarxes per al Canvi i posteriorment van poder conèixer el projecte. A la tarda van participar a l'auditori del MACBA en el fórum Debats d’Educació de la Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya per explicar la utilitat de la seva eina de transformació educativa i l’experiència de dur-la a la pràctica a Austràlia, Nova Zelanda i British Columbia (Canadà). En el fòrum hi van ser presents representants del Consorci d'Educació, d'Escola Nova 21, la Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya. 

Aquest matí Linda Kaser i Judy Halber participen al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) al seminari Espiral d'Indagació per explicar la seva metodologia a institucions i entitats referents en la formació de mestres; administracions educatives; i persones amb capacitat de dissenyar i realitzar formacions a mestres.