Torna

El Consorci d'Educació participa en el projecte europeu SUDEGO sobre sostenibilitat a secundària

24/10/2017

Durant tres dies la ciutat de Barcelona ha acollit la primera trobada del projecte europeu SUDEGO, que vol desenvolupar continguts cívics d'apropament al medi ambient. El Consorci d’Educació hi participa juntament amb representants d’Irlanda, Itàlia, Finlàndia i Bulgària.

Durant tres dies la ciutat de Barcelona ha acollit la primera trobada entre els representants de diferents països que participen en el projecte Escoles per a l'implementació dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides (SUDEGO).

Un projecte que està emmarcat dins el Programa Erasmus + i compta amb representants vinguts d'Itàlia, Irlanda, Bulgària i Finlàndia, a més de l'Àrea d'Innovació Educativa del Consorci d'Educació de Barcelona, que inclourà els seus continguts en diferents projectes que ja s'estan desenvolupant.

Dins del projecte SUDEGO es treballen cinc dels 17 objectius de desenvolupament sostenible aprovats per les Nacions Unides durant el mes de setembre de 2015. Aquests són el bon estat de salut i benestar; la igualtat de gènere; energia neta i assequible; consum i producció responsable i vida sobre la terra.

 

Objectius del projecte SUDEGO

La principal finalitat del projecte SUDEGO és el desenvolupament de continguts cívics d'apropament al medi ambient. Per això es desenvoluparan eines i materials pel professorat de secundària i formadors per al seu propi coneixement. A més, es vol fomentar la sensibilització i la participació dels alumnes, implicar la xarxa empresarial local i els agents de l'administració pública.

Per dur a terme la tasca es tindran en compte la realitat actual amb les noves oportunitats de treball, la perspectiva de gènere i l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

 

Partners del projecte

A més del Consorci d'Educació de Barcelona hi participen el Centre de Formació Professional de Roma-Itàlia, l’Organisme civil de difusió del desenvolupament sostenible (Roma-Itàlia), el centre de preparació al treball per a joves amb risc d'exclusió (Belfast-Irlanda del Nord), la Càmera de Comerç de Dobrich-Bulgària i l’Administració Local de Turku (Finlàndia).