Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

Es presenten els nous professionals que aquest curs s’incorporen als centres del Pla de Barris

05/10/2017

La sala Endesa va acollir ahir al matí una jornada de presentació dels nous professionals de l’àmbit psicosocial que aquest curs 2017-2018 s’incorporen als 38 centres que participen en el Pla de Barris. L’objectiu d’aquesta incorporació és assegurar l’atenció global dels infants i les seves famílies en els barris més desfavorits i permet avançar cap un nou model que passa de l’equip docent a l’equip educatiu als centres.

El propòsit de la jornada d’ahir va ser presentar els nous perfils professionals de l’àmbit psicosocial que aquest curs 2017-2018 s’incorporen als 38 centres que participen en el Pla de Barris: dinamitzadors/es, monitors/es, tècnic integració social, especialista en l'Atenció i suport emocional, educador, mestre d’audició i llenguatge i professionals del CRETDIC.

La incorporació d’aquests nous professionals a escoles i instituts forma part de les dotacions extraordinàries que el Pla de Barris ha aportat als 10 barris més desafavorits de Barcelona amb l’objectiu de revertir les desigualtats a la ciutat.

 

D’equip docent a equip educatiu

Amb la incorporació d’aquests professionals de l’àmbit psicosocial es vol assegurar l’atenció global dels infants i les seves famílies en els centres escolars públics dels barris amb Pla de Barris, facilitant el treball conjunt i la mirada comuna entre professionals de l’àmbit educatiu, social i de salut. És una oportunitat d’avançar cap un nou model que passa de l’equip docent a l’equip educatiu als centres.

La jornada, que es va celebrar a l’Espai Endesa, va estar presidida per Laia Ortiz, vicepresidenta del Consorci d’Educació i tinenta d’alcalde de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, i Mercè Massa, gerent del Consorci d’Educació. Hi va assistir una bona representació de les diferents institucions implicades en aquest projecte: la directora general de Foment de Ciutat, Anna Terra; la directora de Serveis Socials Basics Territorials de Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), Anna de Palau, i la coordinadora del Pla d Barris Fina Pi de l Serra.

 

Arranquen els grups de treball dels diferents Plans de Barri

Després d’una breu primera part de presentació institucional, en el marc de la jornada els nous professionals es van poder integrar en el grup de treball del seu barri, formats cadascun d’ells per les direccions dels centres, la coordinadora o coordinador territorial del Consorci d’Educació, el director o directora de Serveis a les persones del districte, la inspecció educativa , la directora o director i altres professionals de l’EAP i tècnics/es d’educació del districte. A més, s’hi van donar a conèixer els professionals del CRETDIC, el CREDAC, el CSHM (centre de salut i higiene mental), i el tècnic d’innovació educativa del Consorci d’Educació referent en educació emocional.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail