Noticies

Torna

Més de 600 docents participen en la formació de Xarxes per al Canvi de la 52a Escola d’Estiu de Rosa Sensat

10/07/2017

Més de 600 docents van participar la setmana passada en el curs «Compartim i construïm el canvi educatiu. Repensant l’educació avui», una proposta formativa del projecte Xarxes per al Canvi que s’ha desenvolupat en el marc de la 52a Escola d’Estiu de Rosa Sensat que ha finalitzat avui.

L'activitat formativa «Compartim i construïm el canvi educatiu. Repensant l’educació avui» es va desenvolupar els passats 4, 5, 6 i 7 de juliol, amb la participació de més 600 mestres, entre ells 350 de 71 centres educatius públics del projecte Xarxes per al Canvi, en el marc de la 52a Escola d’Estiu de Rosa Sensat que avui finalitza.

 Aquesta formació va ser impulsada conjuntament pel Consorci d’Educació, l’Associació de Mestres Rosa Sensat, l’ICE de la UAB i Escola Nova 21 en el marc del projecte Xarxes per al canvi i estava adreçada a tots els mestres que han iniciat projectes de canvi en les seves escoles i que treballen en xarxa amb altres centres.

 El Consorci d’Educació ha fet una aportació de 18.000 euros en beques per a 350 docents dels centres públics del projecte Xarxes per al Canvi i dels serveis educatius que hi han participat i ha estat present en l’equip de formadors del curs. També ha cedit els espais dels dos instituts de la ciutat on s'ha desenvolupat la 52a Escola d’Estiu de Rosa Sensat: l’Institut Infanta Isabel i l’Institut Joan d’Àustria.

L’equip de formadors que ha dissenyat i dinamitzat aquesta proposta formativa ha estat integrat per David Atzet (Escola Nova 21), Begonya Folch (CEB), Mercè Mas (CEB), Maria Navarrete, Carina Torres (UAB) i Toni Tubio (Escola Nova 21). Els seus objectius han estat promoure l’intercanvi entre mestres d’escoles i realitats diferents, aprofundir en els temes principals del marc comú, a partir de referents teòrics i de pràctiques contrastades, afavorir tant la reflexió teòrica com el coneixement i intercanvi d’experiències i donar eines metodològiques que siguin transferibles tant a l’equip de mestres com als grups d’alumnes i a tots els àmbits del centre.

Durant les sessions de la formació es va utilitzar una metodologia que prioritza les estructures d’aprenentatge cooperatiu i dinàmiques participatives centrades en l’aprenentatge actiu i es centra en l'horitzó compartit en quant a continguts i objectius formatius i en exemplificació de pràctiques educatives viscudes per a experimentar en primera persona metodologies no tradicionals de formació dels docents.

 

1.800 docents de tot Catalunya participen en la 52a Escola d’Estiu

Compartim i construïm el canvi educatiu. Repensant l’educació avui ha format part de la proposta de formació col•lectiva pel canvi educatiu que la setmana passada va mobilitzar 1.800 docents de tot Catalunya en el marc de la 52a Escola d’Estiu de Rosa Sensat per contribuir al treball de transformació dels seus centres. Els més de 600 docents que van participar en la formació de Xarxes per al Canvi són una part d’aquests 1.800 professors, juntament amb 720 mestres que han participat en la formació de l’Escola d’Estiu de Rosa Sensat i 780 docents més de la resta de xarxes locals d'Escola Nova 21 esteses arreu del territori.

L’acció formativa de la 52a Escola d’Estiu de Rosa Sensat, amb el títol «Un canvi educatiu inevitable. Reptes i oportunitats», ha estat enfocada a promoure el canvi educatiu, partint de l’experiència personal de cada docent, que ha compartit amb la resta de participants, de manera que ells han estat els principals protagonistes del procés formatiu. A més, aquesta formació ha volgut contribuir a consolidar el treball en equip dels mestres, basat en una feina rigorosa, per compartir el per què i el com del fet educatiu.

Més informació Web Xarxes per al Canvi
Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail