Torna

Cloenda del programa Grumet Èxit al Museu Marítim

16/06/2017

El Museu Marítim de Barcelona ha acollit aquest matí la cloenda del curs 2016-2017 del programa Grumet Èxit. Hi han assistit 114 alumnes dels 11 instituts de la ciutat que hi han participat, el seu professorat i els membres de la tripulació del Far Barceloneta que els han acompanyat aquests mesos.

El programa, que enguany ha arribat a la seva onzena edició, fins ara ha acostat la navegació a vela tradicional a prop de 2.000 alumnes d’ESO de la ciutat. Divulga el coneixement del mar, apropant continguts vinculats al currículum escolar però de forma diferent: tenint el vaixell com a aula, la tripulació com a instructors, i els alumnes de 3r i 4t de l’ESO com a grumets.

L'acte de cloenda d'aquest curs 2016-2017 s'ha celebrat a la sala d'actes del Museu Marítim i s'ha iniciat amb unes paraules dels representants de les dues institucions que fan possible aquest projecte: Imma Adell, del Consorci d'Educació de Barcelona, i Roger Marcet, director general del Museu Marítim.

A continuació s'ha projectat un vídeo sobre l'experiència que han viscut els nois i noies que han participat en el programa aquest curs 2016-2017. Una representació de l'alumnat de cada centre ha sortit, en petits grups, a explicar que ha significat per a ells l'experiència i a agraïr a les institucions implicades i molt especialment, als tres membres de la tripulació tot el que hi han après, posant-se de manifest la complicitat i la bona relació que els nois i noies hi han establert.

Cadascun dels 11 centres que han participat en el projecte ha rebut un obsequi com a reconeixement de la seva tasca, que ha estat realitzat en metacrilat gravat per l'alumnat de l'Institut Escola Turó de Roquetes a l'Ateneu de Fabricació Digital de Ciutat Meridiana. L'acte ha finalitzat amb unes paraules que aquests últims han adreçat als estudiants, amb el lliurament dels seus diplomes de participació.