Torna

El Consorci d’Educació i Save The Children, junts contra l’assetjament escolar

22/03/2017

El Consorci d’Educació de Barcelona i Save The Children realitzen una formació específica sobre assetjament escolar als 140 professionals dels Equips d’Assessorament Pedagògic de la ciutat. Es tracta d'un programa pilot que s'ha iniciat a 7 districtes i té el suport de Salut i Educació Emocional (SEER).

El Consorci d’Educació de Barcelona ha arribat amb Save the Children Catalunya a un acord de col·laboració per tal de realitzar una formació específica sobre assetjament escolar al 100% dels treballadors dels Equips d’Assessorament Pedagògic (EAP) de la ciutat de Barcelona. El projecte formatiu i d’assessorament finalitzarà en el mes d'abril.

En total són 140 professionals (psicopedagogs, treballadors socials, fisioterapeutes i promotors escolars) els que es beneficien d’aquesta formació conduïda per Jordi Collell. Els EAP tindran un paper clau en l’acompanyament i assessorament als centres educatius en l’aplicació i formulació d’un protocol integral (prevenció, detecció, intervenció, restauració) sobre assetjament escolar, d’aquí la importància de formar a tots els seus professionals.

 

Un programa pilot que arriba a 7 centres públics

En el marc d’aquest acord, i amb la col·laboració de Salut i Educació Emocional (SEER), el projecte es desenvolupa en 7 centres públics en diferents districtes de la ciutat, en els quals ja s’ha treballat de forma específica sobre l’assetjament escolar, i que seran els primers en aplicar els protocols acordats pels professionals dels EAP en base a la formació rebuda.

 

Compromís contra tota forma de violència contra la infància

La iniciativa s’emmarca dins d’un dels eixos principals de treball de Save the Children pm és la lluita contra totes les formes de violència que pateix la infància.

Pel que fa a la violència que implica l’assetjament escolar, Save the Children va fer públic l’informe Yo a esto no juego on posa sobre la taula la crua realitat d’aquest fenomen, així com o recomanacions per fer-li front.

Save the Children és l'organització independent líder en la defensa dels drets de la infància a tot el món. Treballa en més de 120 països salvant vides, proporcionant seguretat i protecció als nens i les nenes i defensant els seus drets en el marc de la Convenció sobre els Drets del Nen de Nacions Unides.

 

Salut i Educació Emocional (SEER

SEER és una entitat fundada des de 2003, que té com objectiu promoure la inclusió de l'educació emocional en tots els àmbits educatius. Des d'aquesta institució s’orienten les accions educatives i formatives per concebre l’educació emocional com una eina, un contingut i una metodologia en els diferents processos d'aprenentatge, acadèmic, de salut i social. Es valora l’educació emocional com un factor de  promoció del benestar i protecció vers l’assetjament escolar.