Torna

L’Institut Francès acull l’acte de lliurament dels DELF Scolaire 2016

15/12/2016

Un centenar de nois i noies de 18 instituts de la ciutat van rebre ahir a la tarda el certificat DELF Scolaire (Diplôme d'Etudes en Langue Française) en un acte que es va celebrar a l’Institut Francès de Barcelona.

Un centenar d’alumnes de secundària de 18 dels instituts públics de Barcelona que van participar en la convocatòria del passat mes d’abril per obtenir el DELF scolaire van assistir ahir a l’acte de lliurament dels diplomes que es va celebrar ahir a la tarda a l’Institut Francès de Barcelona.

A l’acte hi van participar representants de les diferents institucions implicades en aquesta convocatòria: l’Institut Francès de Barcelona, el Consorci d’Educació i l’Ambaixada de França. L’acte es va iniciar amb unes paraules de benvinguda de la directora de l’Institut Francès, Pascale de Schuyter Hualpa. A continuació hi van intervenir Marta Comas, directora de l’Àrea d’Innovació, Programes i Formació del Consorci d’Educació, i Stéphane Paris, agregat de cooperació lingüística a Espanya Zones Nord Est i Llevant del Servei de Cooperació Lingüística i Educativa de l'Ambaixada de França.

Durant la part central de l’acte, els estudiants van pujar a l’escenari, en petits grups, per rebre els diplomes acompanyats pel seu professor o professora de llengua francesa. L'alumnat procedia de 18 centres educatius de secundària de la ciutat : l’Institut Ausiàs March, l’Institut Doctor Puigvert, l’Institut Ernest Lluch, l’Institut Fort Pius, l’Institut Icària, l’Institut Jaume Balmes, l’Institut Joan Boscà, l’Institut Joan Fuster, l’Institut Les Corts, l’Institut L’Alzina, l’Institut Manuel Carrasco i Formiguera, l’Institut Menéndez y Pelayo, l’Institut Moisès Broggi, l’Institut Montserrat, l’Institut Narcís Monturiol, l’Institut Príncep de Viana, l’Institut Sant Andreu i l’Institut Vila de Gràcia.

Prèviament es va presentar el vídeo guanyador del Concours Antibes 2016, Et si j’étais français(e)?, de Laura Ariza, alumna de de l'Institut Jaume Salvador i Pedrol de Sant Joan Despí. I a continuació dtres alumnes, Irene Machín i Joan Forgas (de l’Institut Jaume Balmes) i Mireia Martínez (de l’Institut Ernest Lluch), van pujar a l’escenari per explicar què els ha aportat presentar-se a la prova A2/B1/B2 DELF escolar.

L’acte va finalitzar amb l’actuació d’Irene Machín i Aitana Justo, alumnes de l’Institut Jaume Balmes, que van interpretar la cançó “On écrit sur le murs” del grup Kids United.

 

2.068 alumnes de 201 centres educatius d’arreu de Catalunya

Els més d’un centenar de nois i noies d’ESO i batxillerat que ahir a la tarda van assistir a l’acte de lliurament dels diplomes del DELF Scolaire l’han obtingut després de presentar-se a la segona convocatòria que es fa d’aquesta prova adreçada a l’alumnat de secundària dels centres públics.

Les proves d’aquesta segona convocatòria, que va tenir lloc el passat mes d’abril, estan organitzades conjuntament pel Departament d’Ensenyament i I’Institut Francès. Un total de 2.068 alumnes de 201 centres educatius d’arreu de Catalunya. A la ciutat de Barcelona, en aquesta convocatòria s’hi van presentar un total de 156 nois i noies de 18 centres educatius de la ciutat.

 

Un diploma reconegut a tota Europa

Un conveni entre el Departament d’Ensenyament i l’Institut Francès d’Espanya que va ser aprovat a principis del 2014 va permetre el curs 2014-2015 a l'alumnat que cursa francès als centres catalans obtenir el DELF Scolaire. Amb aquest acord de col•laboració entre les dues administracions, el Govern vol promoure l’excel•lència en les llengües, fomentar l’estudi de més idiomes entre l’alumnat i potenciar el coneixement de la llengua francesa.

Les proves DELF escolar tenen quatre nivells (A1, A2, B1 i B2), que es corresponen amb el Marc Europeu Comú de Referència de les Llengües. El conveni internacional permet atorgar als alumnes examinats els títols equivalents als nivells A2, B1 i B2 del marc europeu comú de referència. El títol que s’obté, el DELF escolar, l’atorga el Ministeri d’Educació Nacional de França i és un certificat reconegut a tot Europa.