Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

Un conte audiovisual il·lustrat de l'Escola Pere Vila, guanyador dels Jocs Florals Escolars

01/06/2016

Un conte audiovisual il·lustrat de l'Escola Pere Vila, En Bao i els seus amics, ha estat el guanyador d'aquesta nova categoria que s'ha incorporat a l'edició Jocs Florals Escolars d'enguany. El treball ha estat escollit aquest matí entre cinc treballs finalistes que s’han mostrat en una gala a la Filmoteca de Catalunya.

El conte audiovisual il·lustrat En Bao i els seus amics, realitzat per l'alumnat de primer de primària de l'Escola Pere Vila, ha estat guanyador d'aquesta nova categoria dels Jocs Florals de Barcelona entre cinc treballs finalistes que s’han presentat aquest matí en una gala a la Filmoteca de Catalunya.

El treball guanyador ha rebut el premi per la seva coherència narrativa i per la idea que sustenta el conte: el llibre ens transporta a un altre món ens fa viure aventures que perduren.

Els altres cinc treballs finalistes han estat Max i el dinosaure volador, de l'alumnat de tercer de primària de l'Escola Cervantes; En quin pot hi haurà sal, d'alumnat de primer de primària del Turó del cargol; El cervolet, de l'IEA Oriol Martorell, i L'avi i el seu record, del CEE La Ginesta.

 

El conte s’emetrà al programa Una mà de contes de TV3

La nova categoria de conte audiovisual il·lustrat dels Jocs Florals Escolars ha estat creada conjuntament amb el responsable del programa de TV3 Una mà de contes i, com a premi, la creació audiovisual guardonada serà emesa al programa, un cop reelaborada conjuntament amb el seu equip per adaptar-lo al format televisiu.

El jurat de ciutat del premi ha estat format pel director del programa Una mà de contes, Manuel Barrios i un dels seus col·laboradors, Ramon Espelt, especialista en cinema o educació; a més de dos representants del Consorci d'Educació, Lluís Vallvé i Saül Dalmau.

Com la resta de categories dels Jocs Florals, els contes audiovisuals il·lustrats han participat primer en la fase de districtes, en la qual en van ser seleccionats 16 treballs finalistes, dels quals han estat triats els cinc que s’han presentat avui a la Filmoteca, en la fase de ciutat. Dos alumnes representants del treball guanyador hauran d'assistir a l'acte dels Jocs Florals Escolars de la ciutat que es farà al Saló de Cent el proper 10 de juny per recollir el premi.

 

Una nova categoria que obre noves possibilitats creatives als alumnes

El certamen ha incorporat una nova categoria de conte audiovisual il·lustrat per a alumnat de primària i amb necessitats educatives especials. Una forma d’escriptura original que aquesta primera edició ha obtingut uns resultats molt interessants, amb un total de 48 treballs presentats a tota la ciutat.

Aquesta nova categoria els ha obert noves possibilitats creatives als nois i les noies i els li ha permès abordar noves dimensions narratives com el guió, la llengua oral, la banda sonora i la dimensió visual i plàstica, a més de treballar de forma col•lectiva el conte, la banda sonora, el format plàstic per il•lustrar-lo i la seva edició.

 

L'alumnat del treball guanyador, al programa Info K d'avui, 1 de juny Enllaç

 

Video Bao i els seus amics

Facebook Twitter Linkedin Pinterest Mail