Torna

L’Institut Anna Gironella de Mundet guanya la final estatal de la VEX Robotics Competition

15/03/2016

El passat 15 de març un equip de l’Institut Anna Gironella de Mundet va guanyar la final estatal de la VEX Robotics Competition, un torneig de robòtica internacional que aquest curs 2015-2016 s'ha celebrat per quarta vegada a Barcelona. L’equip guanyador participarà en la final internacional que tindrà lloc a finals d’abril als EEUU i ha rebut el prestigiós premi de la Fundació EDUCABOT.

Un grup d’alumnes del cicle superior de sistemes de telecomunicacions i informàtics i del cicle superior de Robòtica Industrial de l'Institut Anna Gironella de Mundet va guanyar la final estatal de la VEX Robotics Competition que va es va celebrar el passat 15 de març al Cosmocaixa.

La VEX Robotics Competition és una competició de robòtica internacional que planteja, per equips, un desafiament d’enginyeria en dues categories: per a estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius (de 12 a 18 anys, categoria high school) i estudiants universitaris (de 18 a 23 anys, categoria VEX U).

L’alumnat que hi participa, per equips, dissenya i construeix un robot per competir en aquest torneig que s’ha d’enfrontar als dels altres equips. Els robots han d’aconseguir la major quantitat de punts possibles a través de diferents proves en les quals han de col•locar el màxim de pilotes que es troben en diferents posicions i alçades de diferents tamanys en unes zones concretes.

La final estatal d’aquest torneig s’ha celebrat aquest curs 2015-2016 per quarta vegada a Barcelona i va tenir lloc al CosmoCaixa el passat 15 de maig. Els equips que van resultar guanyador i finalista de la final del torneig en la categoria VEX U estaven integrats per alumnes del cicle superior de sistemes de telecomunicacions i informàtics i del cicle superior de Robòtica Industrial de l’Institut Anna Gironella de Mundet. Hi van participar després d’haver guanyat la final catalana i d’haver-se classificat, d’aquesta manera, per a la final estatal del 15 de març al CosmoCaixa.

L’equip de l’Institut Anna Gironella de Mundet que ha estat guanyador del torneig en la categoria VEX-U, l’AGM2, participarà en la final 2016 VEX Worlds que tindrà lloc del 20 al 23 d’abril a Louisville, als EEUU, i ja està treballant en el disseny dels dos robots col·laboratius que hi presentarà. També va ser guardonat amb el premi de la Fundació EDUCABOT, entitat que té com a missió promoure la ciència, la tecnologia, la enginyeria i les matemàtiques a través de la robòtica.

L’equip de l’Institut Anna Gironella de Mundet que va quedar en segon lloc a la final del torneig  en la categoria VEX U, AGM1, va obtenir el premi a l’excel·lència. És el tercer any consecutiu que un equip de l’Institut Anna Gironella de Mundet es classifica per la final a nivell estatal de la VEX Robotics Competition en la categoria VEX U.

Enguany aquest centre es va presentar al certamen amb tres robots: un robot del grup de batxillerat (RoboTech Mundet RTM) i els dos robots que han resultat guanyadors i que han estat realitzats conjuntament per alumnat del cicle de Telecomunicacions i de Robòtica del centre. El robot de l’alumnat de batxillerat, que es presentava al torneig per primera vegada i va arribar a la semifinal de la categoria High School, va obtenir el tercer lloc al Premi al disseny.

Objectiu: promoure les vocacions científiques i tecnològiques

VEX Robòtics es una plataforma d‘aprenentatge de les àrees de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM),camps en els quals els estudiants poden explorar per mitja la tecnologia robòtica. Aquest projecte també fomenta el treball en equip, el lideratge i la capacitat de resolució de problemes.

Enllaç: Blog de l'Institut Anna Gironella de Mundet