Torna

Oriol Junqueras imparteix una classe magistral a l’Institut Milà i Fontanals

14/03/2016

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia ha impartit aquest matí una classe magistral d’educació financera a l’alumnat de quart d’ESO de l’Institut Milà i Fontanals. La sessió ha tingut lloc en el marc del Programa d’Educació Financera a les Escoles Catalanes (EFEC), en el qual Oriol Junqueras hi col·labora com a voluntari.

Oriol Junqueras, vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, ha impartit avui una classe magistral a una cinquantena d’alumnes de quart d’ESO de l’Institut Milà i Fontanals sobre que són els impostos i per a què serveixen.

Demostrant una gran habilitat comunicativa amb l’alumnat, el vicepresident del govern i conseller d’Economia i Finances ha ofert una classe magistral molt didàctica, en la qual ha posat èmfasi en els aspectes bàsics relacionats amb els impostos i la seva importància cabdal en el creixement econòmic d’una societat.

Oriol Junqueras, que és llicenciat en història i doctor en Història del Pensament Econòmic per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha impartit la sessió d’avui com a voluntari del Programa d’Educació Financera a les Escoles Catalanes (EFEC). Una iniciativa capdavantera a l'estat espanyol promoguda per un partenariat públic-privat format pels departaments d'Ensenyament i Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, l'Institut d'Estudis Financers (IEF) i entitats financeres com Caixabank, Banc Sabadell, BBVA, Banco Santander, Caixa d'Enginyers i l'Institut Català de Finances (ICF).

De forma simultània, durant el dia també s’han impartit 36 tallers per part de 16 voluntaris professionals del sector financer per a 942 alumnes d’escoles d’arreu de Catalunya en el marc de la 4a edició del Programa EFEC que inclou aquest any més de 3.500 tallers a 300 escoles catalanes.

Per segon any consecutiu, l’Institut d’Estudis Financers (IEF) participa activament en la setmana mundial de l’Educació Financera, Global Money Week, com a membre de la Child and Youth Finance International, entitat promotora de la iniciativa amb el suport de la OCDE, que espera fer arribar activitats d’educació financera a més de 7 milions de joves de més de 100 països d’arreu del món.